FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAKARSKA: PREDSEZONA BOLJA OD LANJSKE

MAKARSKA, , 2. lipnja 2004. (Hina) - Na Makarskoj rivijeri trenutno seodmara 7.140 gostiju, što je 10 posto više nego u isto vrijeme prošlegodine, a većina gostiju su stranci, podatci su županijske turističkezajednice, turističkih ureda i hotelskih kuća.
MAKARSKA, , 2. lipnja 2004. (Hina) - Na Makarskoj rivijeri trenutno se odmara 7.140 gostiju, što je 10 posto više nego u isto vrijeme prošle godine, a većina gostiju su stranci, podatci su županijske turističke zajednice, turističkih ureda i hotelskih kuća.

Najveći broj gostiju odmara se u Tučepima, njih 1700 gostiju, nešto ih je manje u općini Baška Voda, u Makarskoj boravi 1420 turista, a preostali u Brelima, Podgori, Igranima i Živogošće.

Hotelske kuće na makarskom području u predsezoni posluju s vrlo dobrom popunjenošću smještajnih kapaciteta, a takvo se poslovanje najavljuje i za ljetno razdoblje u kojemu hotelijeri računaju s oko 1,5 milijuna turističkih noćenja.

I tri makarska hotela - Meteor, Dalmacija i Rivijera, bilježe dobru popunjenost u predsezoni, a u prvih pet mjeseci ostvareno je 40.300 turističkih noćenja, što je 10 posto više nego u istom razdoblju.

Te tri hotelske kuće, sa 1.500 kreveta, prema najavi direktora Hotelskog poduzeća Makarska Hrvoje Urlića, ove godine očekuju realizaciju oko 228.000 turističkih noćenja i ukupan prihod od oko 50 milijuna kuna.

Direktor marketinga Hotela Makarska Tonči Andrijašević ističe kako je svibanj imao najbolju popunjenost kapaciteta u zadnjih deset godina, a rezervacije individualnih gostiju za ovogodišnje ljeto bolje su za 15 posto nego u isto vrijeme prošle godine.

Kao kvalitativne pomake u makarskom hotelijerstvu ističu da će hotel Meteor uskoro, umjesto tri, imati četiri zvjezdice. Hotel Rivijera, sa 500 kreveta, nakon višegodišnjeg poslovanja u zakupu s jednom češkom agencijom, za ovo ljeto nudi kapacitete slobodnom tržištu.

U hotele Meteor, Dalmaciju i Rivijeru ove je godine u uređenje smještajnih kapaciteta, društvenih prostora, okoliša i gospodarskog prostora uloženo 31,3 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙