FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Iloku na stožeru "Volim Hrvatsku" proglašena mjesta-najdomaćini predsezone

ILOK, , 1. lipnja 2004. (Hina) - Mjesto-najdomaćin ovogodišnjeturističke predsezone po izboru Hrvatske turističke zajednice (HTZ) jeKorčula, drugi je Biograd, treći Vrsar, dok je Rijeci pripalo posebnopriznanje za posebne sadržaje u izvan i predsezoni, objavljeno jedanas u Iloku na sastanku Stožera koordinacijskog odbora HTZ-oveakcije "Volim Hrvatsku".
ILOK, , 1. lipnja 2004. (Hina) - Mjesto-najdomaćin ovogodišnje turističke predsezone po izboru Hrvatske turističke zajednice (HTZ) je Korčula, drugi je Biograd, treći Vrsar, dok je Rijeci pripalo posebno priznanje za posebne sadržaje u izvan i predsezoni, objavljeno je danas u Iloku na sastanku Stožera koordinacijskog odbora HTZ-ove akcije "Volim Hrvatsku".

Iznoseći stanje priprema ovogodišnje sezone predstavnici pojedinih turističkih zajednica jadranskih županija istaknuli su da su pripreme u većini završene kao i da očekuju dobru turističku sezonu, s porastom prometa i većim od planiranih 3 do 5 posto.

Kako je naglasio direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić, navedena su mjesta za najdomaćine predsezone odabrana zbog najbolje spremnosti za prihvat turista u ovoj sezoni. Ocjenjivanje za najdomaćina predsezone ove se godine provelo drugu godinu za redom kao podakcija u sklopu akcije "Volim Hrvatsku".

Članovi Stožera izrazili su zadovoljstvom dosadašnjim tijekom provođenja te akcije koju uz lokalne uprave karakterizira i značajan odaziv učenika osnovnih i srednjih škola te dječjih vrtića.

Najavljeno je i da će se dodjela nagrada i priznanja najuspješnijim učeničkim i vrtičkim likovnim i literalnim radovima na temu "Turisti u mome mjestu", kao i za najuspješnije fotografije na temu zagađenja okoliša, održati 30. lipnja, za kada je zakazan i Saboru HTZ-a.

U sklopu akcije "Volim Hrvatsku" dodjeljuju se i nagrade za najuređenija mjesta primorske i kontinentalne Hrvatske Plavi i Zeleni cvijet, a koje će biti dodijeljene u listopadu na Danima hrvatskog turizma u Cavtatu.

Koordinatorica akcije "Volim Hrvatsku za Slavoniju" Rujana Bušić posebno je istaknula da je prije mjesec dana u Parku prirode Papuk otvoren planinarski dom, čime je, kako je kazala, i Slavonija dobila još jedan turistički proizvod na kojemu može temeljiti svoju prepoznatljivost.

Na današnjem sastanku predstavljene su i dvije nove publikacije u izdanju HTZ-a "Pustolovna putovanja" i "Ribolov".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙