FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava- Gospodarstvo- za srijedu, 26. svibnja

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasrijedu, 26. svibnja.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 26. svibnja.

ZAGREB - Ovogodišnji, 4. susret trgovaca Hrvatske obrtničke komore (HOK) posvećen je traženju mogućnosti opstanka male trgovine koja je suočena s konkurencijom velikih trgovačkih lanaca, a skupu će, kako je najavljeno, biti nazočan i predsjednik Republike Stjepan Mesić. Kroz niz stručnih izlaganja i rasprava trgovci će pokušati odgovoriti na razna aktualna pitanja iz trgovačke djelatnosti, poput zakonske regulative, radnog vremena u trgovini na malo, inspekcijskog nadzora, sive ekonomije, udruživanja malih trgovaca i jedinstveni nastup prema dobavljačima itd. Na skupu će sudjelovati brojni trgovci, članovi HOK-a, predstavnici ministarstava, gospodarstvenici, predstavnici gospodarskih subjekata s kojima HOK ima ili namjerava potpisati ugovore o pružanju usluga korisnicima Obrtničke kartice te predstavnici županijskih obrtničkih komora. (10,00 sati, HOK, Ilica 49)

ZAGREB - Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na sjednici u Zagrebu razmotrit će Izvješće o tijeku ovogodišnje turističke sezone i aktualnog stanja na tržištima. Na dnevnom redu sjednice je, uz ostalo, i Izvješće o naplati boravišne pristojbe za prošlu godinu (11,00 sati, Glavni ured HTZ-a, Iblerov trg 10)

ZAGREB - Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) predstavit će na konferenciji za novinare zajednički projekt Hrvatske gospodarske komore (HGK) i HUP-a "Forum malog gospodarstva" s ovogodišnjom temom "Ekološki proizvodi i turizam u malom poduzetništvu". Forumi će se održati u šest hrvatskih gradova u razdoblju od svibnja do studenog, a na njima će se predstaviti sve relevantne institucije koje imaju ulogu u poticanju i razvoju malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj. (14,00 sati, HUP, Pavla Hatza 12)

ZAGREB - Nezadovoljni donošenjem Pravilnika o dopunama Pravilnika o dozvolama za obavljanje linijskog prijevoza putnika Grupacija putničkog prometa pri Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) održat će konferenciju za novinare, na koju su pozvani i predstavnici Sindikata prometa i veza, kao i Ministarstva mora, turizma, prometa u razvitka. (11,00 sati, dvorana C, HGK, Rooseveltov trg 2)

OPATIJA - Na jednoj od vodećih manifestacija informacijsko-komunikacijske tehnologije (ICT) u Hrvatskoj, 27. međunarodnom skupu MIPRO 2004., u organizaciji Hrvatske udruge za mikroprocesore, procesne i informacijske sustave, mikroeletroniku i elektroniku, bit će predstavljeno više od 200 radova stručnjaka iz 25 zemalja, a organizatori očekuju da će okupiti oko tisuću domaćih i stranih sudionika. (10,30 sati, Kongresna dvorana, Grand Hotel Adriatic)

ZAGREB - Večernji listi i tvrtka VIPnet predstavit će restoranski vodič "Dobri hrvatski restorani", koji donosi pregled ponude te ocjenu 198 restorana diljem Hrvatske. Tom će prilikom biti proglašeno i 10 najboljih hrvatskih restorana. (20,00 sati, Kulturni centar, Centar Kaptol, Nova ves 17)

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙