FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HRVATSKA ĆE U PETAK NUDITI PRIJEDLOG O RIBOLOVNOM POJASU

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska će u petak u Bruxellesu, gdjese sastaju državni tajnici Hrvatske, Slovnije i Italije, ponuditikonkretan prijedlog o početku primjene saborske odluke o Zaštićenomekološko-ribolovnom pojasu (ZERP), najavljeno je u utorak iz Banskihdvora.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatska će u petak u Bruxellesu, gdje se sastaju državni tajnici Hrvatske, Slovnije i Italije, ponuditi konkretan prijedlog o početku primjene saborske odluke o Zaštićenom ekološko-ribolovnom pojasu (ZERP), najavljeno je u utorak iz Banskih dvora.

Hrvatski pregovarački tim vodit će državni tajnik Ministarstvanjskih poslova Hidajet Biščević koji će u Bruxellesu predstaviti prijedlog premijera Ive Sanadera.

Detalje tog prijedloga u Banskim dvorima nisu željeli danas otkriti.

Vladino je polazište da se saborske odluke moraju poštivati te da zaštićeni pojas nije problem, već zajednički interes svih zemalja na Jadranu u zaštiti ribljeg fonda i eko sustava.

Hrvatska, poručuju iz Banskih dvora, očekuje uspjeh pregovora sa Slovenijom i Italijom u okviru Europske komisije.

Iako detalji Sanaderova prijedloga nisu poznati, stručni su krugovi već ranije kao moguća spominjali dva rješenja - da se za vrijeme pregovora odgodi primjena saborske odluke ili da se zemlje EU izuzmu od primjene te odluke.

Spomenuti krugovi pri tom se pozivaju na samu saborsku odluku odnosno njenu točku 3 po kojoj će primjena režima zaštićenoga ekološko-ribolovnog pojasa započeti 12 mjeseci nakon njegova uspostavljanja (3. listopada).

U odluci se također navodi da će razdoblje do početka primjene režima poslužiti za pripremu provedbenih mehanizama te za moguće sklapanje sporazuma i aranžmana sa zainteresiranim državama i Europskom zajednicom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙