FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PORTOROŽ: SASTANAK JADRANSKO-JONSKE INICIJATIVE

PORTOROŽ, 25. svibnja 2004. (Hina) - U Portorožu se u utorak popodneodržava sastanak ministara vanjskih poslova država Jadransko-jonskeinicijative, na kojoj sudjeluje i hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul. Otvarajući sastanak slovenski ministar vanjskihposlova Dimitrij Rupel rekao je da Slovenija podržava uključivanjesvih država zapadnog Balkana u Europsku uniju pri čemu posebnopozdravlja uspjehe koje je u tome postigla Hrvatska.
PORTOROŽ, 25. svibnja 2004. (Hina) - U Portorožu se u utorak popodne održava sastanak ministara vanjskih poslova država Jadransko-jonske inicijative, na kojoj sudjeluje i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul. Otvarajući sastanak slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel rekao je da Slovenija podržava uključivanje svih država zapadnog Balkana u Europsku uniju pri čemu posebno pozdravlja uspjehe koje je u tome postigla Hrvatska.

"Pozitivno ocjenjujemo postignuća Hrvatske koja je svjesna da se put EU temelji na ispunjavanju Kopenhaških kriterija", rekao je Rupel, dodajući kako očekuje da će taj put slijediti i druge države u regiji, jačajući pri tom i regionalnu suradnju. Rupel je, kao domaćin susreta, naglasio interes za što jačom gospodarskom suradnju država Jadransko-jonske inicijative. Posebno je naglasio važnost zajedničkih napora u ekološkoj zaštiti Jadrana.

Rupel je izrazio uvjerenje da će Hrvatska, Italija i Slovenija uskoro uskladiti tekst Sporazuma o subregionalnom planu za izbjegavanje ekološkog onečišćenja Jadrana.

Kako se doznaje iz redova hrvatskog izaslanstva koje sudjeluje na sastanku, Hrvatska može biti jako zadovoljna rezultatima današnjeg ministarskog sastanka Srednjoeuropske inicijative kao i Jadransko-jonske inicijative. Naime, u oba završna dokumenta izražena je snažna potpora da Hrvatska što prije počne pregovore o uključenju u EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙