FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12,30 SATI

ZAGREB, 1. lipnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događajado 12,30 sati:
ZAGREB, 1. lipnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

PALO ALTO - Hrvatski rekorder u bacanju kladiva Andras Haklits pobijedio je na atletskom Grand Prix II mitingu u kalifornijskom Palo Altu. Haklits je kladivo bacio 74,79 metara, čime je potvrdio B olimpijsku normu. Drugo i treće mjesto osvojili su Amerikanci Michael Mai (74,40m) i James Parker (73,99m). Iako ima B normu Haklits će nastupiti na Olimpijskim igrama Ateni, što će mu nakon Sydneya biti druga olimpijada. Evidentni olimpijski kandidati za Atenu u atletskim disciplinama su Ivana Brkljačić (kladivo), Siniša Ergotić (dalj), Sanja Gavrilović (kladivo), Jurica Grabušić (110m prepone) i Blanka Vlašić (vis). Olimpijsku B normu još imaju Branko Zorko (1.500m) i Nedžad Mulabegović (kugla). Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Žarko Martinek izjavio je da pored ovih osmero atletičara put u Atenu mogu izboriti sprinteri Dejan Vojnović i Igor Blažević (100m), Edi Ponoš (koplje), Vera Begić (disk) i Edis Elkasević (kugla). Uvjeren je da bi neki od njih olimpijsku normu mogli ispuniti već na današnjem međunarodnom atletskom mitingu u Rijeci.

HENEGELO - Hrvatska atletičarka Blanka Vlašić pobjedom je otvorila sezonu na otvorenom. Na atletskom mitingu u nizozemskom Hengelu Blanka je slavila preskočivši 196 centimetara. Zanimljivo, prošle sezone hrvatska visašica je ovom mitingu osvojila drugo mjesto s rezultatom 197 centimetara. Ovoga puta drugo mjesto osvojila je Ukrajinka Irina Mihalčenko (194), dok je treće mjesto pripalo Ruskinji Olgi Kaliturini (191).

LOS ANGELES - LA Lakersi su najbolja momčad na Zapadu. U šestoj utakmici finala Zapadne konferencije na svom su terenu svladali Minnesota Timberwolvese 96-90, te su se sa 4-2 u pobjedama plasirali u veliko finale NBA lige, gdje čekaju pobjednika dvoboja između Indiane i Detroita. Iako su najbolji strijelci Lakersa ponovno bili Shaquille O'Neal i Kobe Bryant, ključni igrač susreta bio je rezervni branič Kareem Rush. Čovjek koji je u doigravanju imao prosjek od samo tri poena, sinoć je bio briljantan, ubacivši 18 koševa, sve trice. Za tri poena gađao je 6-7. Dobro je odigrao još jedan igrač s klupe Lakersa, krilo Slava Medvedenko, koji je za sedam minuta pogodio sva četiri šuta za ukupno osam poena. Shaquille O'Neal je ubilježio 25 koševa i 11 skokova, a Kobe Bryant 20 poena. No, obojica su vrlo rano upali u probleme s osobnim greškama. Kod Minnesote najbolji je bio Latrell Sprewell sa 27 poena, a Kevin Garnett upisao je 22 koša i 17 skokova.

NEW YORK - U četvrtoj utakmici finala doigravanja američko-kanadske hokejaške lige (NHL) Calgary Flamesi su na domaćem terenu poraženi od Tampa Bay Lightninga 0:1, pa je sada rezultat u pobjedama poravnat na 2-2. Igra se na četiri pobjede, a peta utakmica je u četvrtak u Tampa Bayu.

MADRID - Branič Intera Francuz Jeremie Brechet potpisao je četverogodišnji ugovor sa španjolskim prvoligašem Real Sociedadom. Brechet je prošle godine za 4,4 milijuna eura došao iz Lyona u Inter, ali je u milanskom klubu skupio tek 14 nastupa. I dok Real Sociedad pojačava obranu, klub bi, kako pišu španjolski mediji, mogao napustiti trener Raynald Denoueix.

MILANO - Nakon Juventusa u utrku za Rominim veznjakom Emersonom uključio se i Real Madrid. Madridski klub ponudio je Romi odštetu od 17 milijuna eura, a Emersonu godišnju plaću u visini četiri milijuna eura. Juventus mu nudi nižu plaću, a kao odštetu Romi 10 milijuna eura i Enza Marescu. Unatoč povoljnijim financijskim uvjetima Emersonov menadžer Gilmar Veloz vjeruje da će brazilski nogometaš završiti ipak u Juventusu. Presudnu ulogu mogao bi imati novi Juventusov trener Fabio Capello, koji je četiri godine u Romi vodio Emersona. "Emerson prednost daje Juveu i svi koji su uključeni u pregovore to dobro znaju. Imao je odličan odnos sa Capellom i želio bi nastaviti raditi s njim", izjavio je Brazilčev menadžer.

Za Emersona interes pokazuje i milanski Inter.

MILANO - Pobjednik biciklističke utrke Giro d'Italia Damiano Cunego neće sudjelovati na Tour de Franceu. "Sada mi je prioritet dobro se odmoriti. U drugom dijelu sezone želim nastupiti na Svjetskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu koje će biti u Veroni", izjavio je 22-godišnji talijanski biciklist.

KOPENHAGEN - U reprezentaciju Danske, koja u subotu u Kopenhagenu igra prijateljsku utakmicu protiv Hrvatske, izbornik Morten Olsen pozvao je 21-godišnjeg veznjaka Brondbya Thomasa Kahlenberga. On će na listi putnika za Euro u Portugalu zamijeniti ozlijeđenog Mortena Wieghorsta. Kahlenberg je dosad dva puta nastupio za reprezentaciju, a debitirao je prošle godine u travnju protiv Ukrajine. Danska se nalazi u C skupini Eura sa Bugarskom, Švedskom i Italijom.

BUENOS AIRES - Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Diego Maradona nakratko je napustio psihijatrijsku kliniku gdje se liječi od ovisnosnosti o drogama kako bi zaigrao golf, objavila je lokalna televizijska postaja u Beunos Airesu. U obližnjem Libertad golf klubu dva je sata sa svojim privatnim liječnikom igrao golf. Djelatnici golf kluba izjavili su kako je Maradona smršavio te da je bio dobre volje.

HENGELO - Etiopljanin Kenenisa Bekele postavio je novi svjetski rekord na 5.000 metara na atletskom mitingu u Hengeleu. Bekele je istrčao rezultat 12:37.35, što je za dvije sekunde bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda njegovog sunarodnjaka Hailea Gebrselassia starog šest godina (12:39.36).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙