FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SPORT U 12,30 SATI

ZAGREB, 20. svibnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijihdogađaja do 12,30 sati:
ZAGREB, 20. svibnja 2004.(Hina) - Objavljujemo pregled važnijih događaja do 12,30 sati:

ANKARA - Hrvatski jedriličar Milan Vujasinović osvojio je deseto mjesto na Svjetskom prvenstvu klase "laser" u turskom gradu Bodrumu uz sudjelovanje 145 jedriličara iz 60 država.

Vujasinović je do uspjeha karijere došao sa 13. i 41. mjestom u zadnje dvije utrke, čime se sa 12. spustio na desetu poziciju, a prava je šteta što nije bolje odvozio deseti plov, koji mu se odbacio kao najslabiji na prvenstvu. Odličan završni nastup imao je Luka Radelić, koji je u devetom plovu na cilj stigao drugi, a u zadnjem deveti, pa je tako napravio pravi podvig jer se sa 50. spustio na 19. poziciju. Mladi Ivan Kljaković Gašpić je nakraju 22., a Tonči Stipanović 51., dok je kastrofalan učinak zadnjega dana ima europski doprvak i naš olimpijac u ovoj klasi Mate Arapov. Splićanin nije završio predzadnju utrku, a u posljednjoj je na cilj došao tek 46. što ga je spustilo sa 18. na 38. mjesto.

Svjetski prvak postao je Brazilac Robert Scheidt, kojemu je to sedmi naslov, srebrni je Amerikanac Mark Mendelblatt, a brončani Australac Michael Blackburn.

ZAGREB - Rukometašice zagrebačke Lokomotive u prvoj su utakmici finala doigravanja prvenstva Hrvatske svladale Podravku-Vegetu sa 28-25, te povele sa 1-0 u pobjedama.

Finale se igra na dvije pobjede, a druga i eventualna treća utakmica igraju se u Koprivnici 22. i 23. svibnja.

ZAGREB - Rezultati utakmica 13. kola prvenstva Hrvatske za košarkaše:

Hermes Analitica - Cibona VIP 75-82

Triglav osiguranje - Zagreb 111-77

Split CO - Šibenka 92-71

Utorak:

Svjetlost-Brod - Zadar 80-91

Na ljestvici vodi Cibona VIP sa 25 bodova, Zadar ima 24, Hermes Analitica i Zagreb 20, Šibenka i Split CO 19, Triglav osiguranje 15, Svjetlost-Brod 14.

NEW YORK - U odlučujućem, sedmom dvoboju polufinala Zapadne konferencije NBA lige Minnesota je u Minneapolisu pobijedila Sacramento 83:80 i izborila konferencijsko finale u kojem će se sastati s Los Angeles Lakersima. Junak utakmice bio je MVP lige, Kevin Garnett koji je upisao 32 koša, 21 skok i pet blokad i tako u velikom stilu proslavio 28. rođendan. Najefikasniji igrač u redovima Kingsa bio je Doug Christie (21), Webber je dodao 16, a Mike Bibby koš manje. U finalu Zapadne konferencije igrat će Minnesota i Los Angeles, a prvi dvoboj je na rasporedu u petak u Minneapolisu.

GOETEBORG - Nogometaši španjolske Valencije pobjednici su ovosezonskog Kupa UEFA nakon što su u finalu u Goteborgu svladali francuski Marseille sa 2-0 (1-0). Pogotke za Valenciju postigli su Vicente u 45. minuti iz 11-erca, te Mista u 58.Marseille je od 45. minute igrao s 10-oricom jer je zbog grubog prekršaja crveni karton dobio vratar Fabien Barthez.

GOETEBORG - Tragičar finalnog dvoboja Kupa UEFA, vratar Fabien Barthez označio je suca Pierluigia Collinu glavnim krivcem što je Olympique Marseille izgubio od Valencie (0:2).

"Collina je odlučio ovu utakmicu. Nisam zaslužio crveni karton," kazao je vratar francuske reprezentacije i OM-a, koji je u 44. minuti zbog prekršaja na Mistom u kaznenom prostoru dobio crveni karton. Vicente je realizirao kazneni udarac, a u drugom poluvremenu su "Šišmiši" iskoristili brojčanu prednost i pogotkom Miste (58) zaključili utakmicu.

"Do isključenja smo igrali odlično. Valencia nije imala niti jednu pravu priliku. No, izgubiti na ovakav način zaista je strašno. Collina je načinio veliku pogrešku, koja je odlučila pitanje pobjednika," kazao je Barthez, koji nije želio priznati kako je njegov nesmotren i pomalo glup potez ipak bio ključ finalnog dvoboja na Ullevi stadionu.

"Išao sam na loptu i nema govora o crvenom kartonu. Da nisam isključen vjerujem kako bi izjednačili rezultat," kazao je bivši vratar Manchester Uniteda.

MADRID -Španjolski mediji euforičnim napisima hvale uspjeh nogometaša Valencie, koji su nakon nacionalnog prvenstva slavili i u Kupu UEFA."Ovo je veličanstven uspjeh Valencie. Rafa Benitez je stvorio jednu o najmoćnijih momčadi na svijetu," piše Super Deporte, list iz Valencie, koji je u četvrtak objavio posebno izdanje posvećeno uspjehu "Šišmiša". Novinar Super Deportea naglašava kako je Valencia osvojila dvostruku krunu, što je posljednjoj uspjelo Barceloni 1992. godine, a omraženom Real Madridu davne 1986. godine.

Lokalna TV postaja Canal 9 prenosila je slavlje na ulicama Valencie sve do četiri sata ujutro, a potom emitirala još jednom snimku cijele utakmice s komentarom na lokalnom dijalektu.

LONDON -Iako engleski mediji naveliko pišu kako su Gerardu Houllieru odbrojani dani u Liverpoolu, trener "redsa" ističe kako nije time zabrinut te da uredno obavlja klupske obveze. "Ja radim svoj posao kao i obično. Na sastancima s vodstvom kluba pripremamo se za sljedeću sezonu, razgovaramo o igračkim ugovorima i ostalim pitanjima vezanim uz momčad", izjavio je francuski stručnjak koji je šest godina na kormilu Liverpoola. Iako je momčad osigurala Ligu prvaka javnost i mediji smatraju da je to bila još jedna loša sezona Liverpoola, budući da nije osvojen niti jedan trofej, a za prvakom (Arsenalom) zaostali su čak 30 bodova.

PEKING - Jedan od najvećih košarkaša u povijesti 41-godišnji Michael Jordan izjavio je kako mu je želja biti vlasnik NBA kluba. "Moj sljedeći cilj je biti vlasnik kluba", izjavio je Jordan koji se nalazi u Kini kako bi promovirao vlastitu liniju odjeće. Prošle godine Jordan je pregovarao o kupnji Milwaukee Bucksa, odnosno manjinskog udjela u novoformiranoj NBA ekipi Charlotte Bobcats. No, u oba je slučaja ostao praznih ruku. Odgovarajući na pitanja na tiskovnoj konferenciji, Jordan je odbacio mogućnost da postane trener. Također, naglasio je da nema šanse da se ponovno vrati košarci kao igrač.

NEW YORK- Hokejaši Calgary Flamesa plasirali su se u veliko finale NHL lige nakon što su u šestoj utakmici finala zapada na svom ledu svladali San Jose Sharks 3:1. Calgary je dobio seriju sa 4:2 i sada u finalu čeka pobjednika dvoboja između Tampa Baya i Philadelphie (3:2).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙