FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH PROSVJEDUJE PROTIV IZMJENA I DOPUNA OVRŠNOG ZAKONA

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikataHrvatske (SSSH) najoštrije prosvjeduje protiv rješenja iz najavljenogPrijedlog zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona i traži hitansastanak s ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt, priopćeno jedanas iz SSSH.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) najoštrije prosvjeduje protiv rješenja iz najavljenog Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Ovršnog zakona i traži hitan sastanak s ministricom pravosuđa Vesnom Škare Ožbolt, priopćeno je danas iz SSSH.

SSSH drži da je tim "reformskim" zakonskim prijedlogom Ministarstvo pravosuđa, odnosno Vlada RH "pronašla rješenje" kojim se predlaže da se sudski sporovi "bagatelne vrijednosti", nastali uslijed dugovanja građana za komunalne naknade riješe na način da sudovi svaki račun jednostavno proslijede bankama građana na naplatu, radi skidanja novca sa računa fizičkih osoba.

SSSH stoga zahtijeva pronalaženje sustavnih rješenja za probleme u pravosuđu umjesto parcijalnih mjera, kojima se položaj najugroženijih dodatno pogoršava. Protivi se rješevanju problema u sudstvu na način da ih se naprosto pojednostavljuje, bez konkretnog uvida u sve elemente socijalnog i materijalnog statusa građana, u hrvatsku socijalnu zbilju, te bez konzultacija sa socijalnim partnerima.

SSSH upozorava da će, usvoji li se to "spasonosno rješenje" na naplatu građanima stizati mnogo više tužbi. Kompanije će se moći odmah naplatiti, odvjetnici će doista dobro zaraditi, a radnici će čekati kao i do sada - godinama, na redoviti postupka ovrhe kako bi utjerali svoje zarađene plaće, stoji u priopćenju SSSH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙