FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: supružnici sutkinja i odvjetnik krivotvorili veći broj sudskih odluka

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Kriminalistička obrada protivsutkinje zagrebačkog Općinskog suda D.R. i njenog supruga, odvjetnikaV.R., ukazuje da je bračni par krivotvorio veći broj sudskih odluka,izvijestilo je danas zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Kriminalistička obrada protiv sutkinje zagrebačkog Općinskog suda D.R. i njenog supruga, odvjetnika V.R., ukazuje da je bračni par krivotvorio veći broj sudskih odluka, izvijestilo je danas zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo.

"Do sada prikupljene obavijesti ukazuju na veći broj krivotvorenih sudskih odluka", kaže se u priopćenju zagrebačke općinske državne odvjetnice Vesne Abramović, koja je ranije izvijestila da u suradnji sa zagrebačkom policijom i MUP-om prikupljaju obavijesti o sutkinji i odvjetniku.

"U vezi s tim poduzimaju se sve zakonom predviđene radnje usmjerene na prikupljanje ključnih dokaza, a u interesu istrage za sada nije moguće javnost obavijestiti o konkretnim mjerama koje su poduzete ili se poduzimaju", dodaje Abramović.

Mediji su danas izvijestili da je policija jučer pretražila stan bračnog para Dubravke i Vatroslava Rovišnjaka, sudnicu na građanskom odjelu zagrebačkog Općinskog suda te odvjetnički ured.

Prema pisanju dnevnih listova osumnjičeni supružnici su preko izmišljenog sudskog spora uzeli više od 100 tisuća kuna od jednog javnog poduzeća, na način da je nepostojeća osoba od te trvtke potraživala novac. Nakon što je donijela presudu i ona je postala pravomoćna, sutkinja je pokrenula ovrhu nad tim poduzećem. Ovrhu je, navodno, umjesto njenog supruga iz usluge naplatio jedan drugi odvjetnik, koji je naknadno shvatio da je riječ o prijevari i slučaj prijavio predsjedniku Općinskog suda Đuri Sessi.

Sessa je o slučaju izvijestio Općinsko državno odvjetništvo, te je protiv sutkinje pokrenuo stegovni postupak i zahtjev za razrješenjem, no ona je u međuvremenu i sama zatražila razrješenje sa sudačke dužnosti.

Predsjednik Općinskog suda nije želio govoriti za koja se djela terete sutkinja i odvjetnik, kao ni otkriti pojedinosti vezane uz taj slučaj.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama ni danas nije željela ništa reći o slučaju, kazavši tek da je za sve obavijesti nadležno Općinsko državno odvjetništvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙