FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH ZA SMANJENJE POREZA NA DOHODAK I DOPRINOSA, ALI PROTIV REZANJA PRORAČUNSKIH RASHODA

ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske(SSSH) u današnjem priopćenju predlaže da, u slučaju uvažavanjapreporuka MMF-a o vraćanju stope PDV-a na 22 posto, Vlada iMinistarstvo financija naprave prijedlog izmjena poreznog sustavakojim bi se radnicima odobrilo rasterećenje pri plaćanju poreza nadohodak i doprinose.
ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u današnjem priopćenju predlaže da, u slučaju uvažavanja preporuka MMF-a o vraćanju stope PDV-a na 22 posto, Vlada i Ministarstvo financija naprave prijedlog izmjena poreznog sustava kojim bi se radnicima odobrilo rasterećenje pri plaćanju poreza na dohodak i doprinose.

SSSH misli da smanjenje stope PDV-a neće uroditi realnim snižavanjem cijena u maloprodaji, budući da Vlada objektivno ne raspolaže instrumentima za osiguravanje korekcije cijena, osim moralnih apela na trgovce, koje su prirodno vođeni logikom profita.

Ako Vlada želi djelovati na podizanju kvalitete života i standarda hrvatskih građana, porezno rasterećenje s osnova poreza na dohodak i doprinosa koje plaćaju radnici puno je konkretniji i svrsishodniji model.

SSSH se protivi svakom smanjenju proračunskih rashoda, posebno u sferi zdravstva, socijalne skrbi, te poticaja za sektore u gospodarstvu, a podržava nastavak radova i završetak svih kapitalnih investicija koje je Vlada pokrenula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙