FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikalci protiv ukidanja sustava obrane od tuče

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Sindikalni povjerenici Savezasamostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkomzavodu (DHMZ) i Alatnici Đure Đakovića ocijenili su danas da ravnateljDHMZ-a Branko Gelo nije pružio niti jedan valjani razlog za ukidanjesustava obrane od tuče.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Sindikalni povjerenici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) i Alatnici Đure Đakovića ocijenili su danas da ravnatelj DHMZ-a Branko Gelo nije pružio niti jedan valjani razlog za ukidanje sustava obrane od tuče.

Ravnatelj DHMZ-a Branko Gelo izjavio je nedavno da se sustav obrane od tuče u Hrvatskoj više ne bi trebao provoditi jer analize ukazuju na neopravdanost, pa čak i štetnost toga sustava, koji se od europskih zemalja provodi još samo u Srbiji i Makedoniji.

Sindikalni povjerenici ustvrdili su na konferenciji za novinare, pozivajući se na istraživanja neovisnih stručnjaka, da sustav obrane od tuče smanjuje za 20 posto broj dana s tučom i broj tuča s velikom štetom.

Zorislav Šubarić odbacio je Geline navode da je sustav obrane od tuče proizvod bivšeg istočnog bloka, tvrdeći da se taj sustav primjenjuje u 23 zemlje svijeta, uključujući i sedam zemalja EU-a.

Šubarić je upozorio i na sukob interesa između "Gele i uske skupine ljudi" sa zaposlenicima i korisnicima sustava.

Pritom je naveo da je stručno mišljenje za ukidanje obrane od tuče dala tvrtka koja proizvodi otopinu za prizemne generatore, kojima se također provodi obrana od tuče.

Sindikalci su također upozorili da Gelo sustavno dovodi u zabludu javnosti i Vladu, u cilju ukidanja obrane od tuče u Hrvatskoj, jer je iz izvješća Vladi izbacio sve pozitivne rezultate obrane od tuče.

Također su odbacili njegove navode da su neispravne rakete za obranu od tuče koje proizvodi Alatnica Đure Đakovića.

Povjerenik u DHMZ-u Damir Ščavničak upozorio je da je Gelo krenuo u ukidanje te djelatnosti bez suglasnosti nadležnih ministarstva i Vlade, a uredbu o novom ustrojstvu DHMZ-a pripremio je bez konzultacije sa sindikatom.

Sindikalci su upozorili da će ukidanjem sustava obrane od tuče bez posla ostati 50 ljudi u DHMZ-u i 150 u Alatnici Đure Đakovića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙