FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sindikat: gelo dezinformira javnost u cilju ukidanja obrane od tuče

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Podružnica Saveza samostalnihsindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ)osudila je danas izjave ravnatelja DHMZ-a Branka Gele kao "još jedannjegov pokušaj dezinformiranja javnosti u cilju ukidanja obrane odtuče u Hrvatskoj".
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Podružnica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ) osudila je danas izjave ravnatelja DHMZ-a Branka Gele kao "još jedan njegov pokušaj dezinformiranja javnosti u cilju ukidanja obrane od tuče u Hrvatskoj".

Nije istina da djelovanje obrane od tuče povećava štete od tuče, već obratno - smanjuje broj dana s tučom, kao i štete od tuče, što su potvrdili rezultati istraživanja stručnjaka DHMZ-a iz 2002. godine, kaže se u priopćenju SSSH.

Također nije točno da zemlje Europske unije nemaju organiziranu obranu od tuče. U Francuskoj se ona provodi na površini većoj od cjelokupne površine Hrvatske, a provodi se i u Njemačkoj, Austriji, Španjolskoj, Grčkoj i Mađarskoj, tvrdi sindikat.

U Europi se povećavaju površine s obranom, zašto je najbolji primjer Mađarska u kojoj Ministarstvo poljoprivrede u potpunosti financira proširenje, a sa 60 posto sredstava sudjeluje u provođenju operativne obrane.

Osiguranje može djelomično financijski nadoknaditi štetu proizvođaču, ali nikad ne može vratiti urod.

Osim toga, za čije interese ravnatelj DHMZ-a propagira osiguranje usjeva kao najbolju "zaštitu" poljoprivredne proizvodnje? Za interese hrvatskog seljaka sigurno ne, zaključuje SSSH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙