FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPAN PROIZVODI KRAVE IMUNE NA KRAVLJE LUDILO

TOKIO, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Jedan od najvećihproizvođača piva u Japanu Kirin Brewery Co. u ponedjeljak je objavioda je zajedno sa svojim američkim partnerom, tvrtkom Hemateck, uzgojiokravu imunu na kravlje ludilo.
TOKIO, 31. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Jedan od najvećih proizvođača piva u Japanu Kirin Brewery Co. u ponedjeljak je objavio da je zajedno sa svojim američkim partnerom, tvrtkom Hemateck, uzgojio kravu imunu na kravlje ludilo.

Genetički manipulirana životinja ne nosi u sebi nijedan od prionskih proteina koji uzrokuju kravlje ludilo poznatije pod nazivom goveđa spongiformna encefalopatija (BSE), kazala je glasnogovornica Kirina.

Krava koja je još uvijek u majčinoj utrobi trebala bi se oteliti početkom iduće godine, dodala je glasnogovornica. Kirin je uzgojio kravu nakon provođenja zajedničkog istraživanja s američkom biotehnološkom tvrtkom Hemateck LLC.

Dvije tvrtke planiraju iskoristiti kravu za istraživanje lijekova za bolesti poput hepatitisa C, upale pluća i reumatizma.

Iako krave nisu imune na BSE mogle bi biti iskorištene za proizvodnju antitijela za medicinske ili farmaceutske proizvode.

Kirin je također objavio da ne planira proizvoditi govedinu od krava imunih na BSE, dodala je glasnogovornica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙