FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U POLJSKOJ OTKRIVEN 15. SLUČAJ KRAVLJEG LUDILA

VARŠAVA, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - U Poljskoj je otkriven novislučaj spongiformne encefalopatije u goveda (ESB), čime se broj dosadotkrivenih slučajeva te bolesti, poznate i kao kravlje ludilo, popeona petnaest, priopćila je u utorak poljska veterinarska služba.
VARŠAVA, 18. svibnja 2004. (Hina/AFP) - U Poljskoj je otkriven novi slučaj spongiformne encefalopatije u goveda (ESB), čime se broj dosad otkrivenih slučajeva te bolesti, poznate i kao kravlje ludilo, popeo na petnaest, priopćila je u utorak poljska veterinarska služba.

"Bolest je otkrivena u klaonici na jugu zemlje, tijekom redovitih provjera", izjavio je za AFP službeni predstavnik veterinarske službe Jacek Leonkiewicz.

"Zahvaljujući sustavu agrarne uprave IACS, koji je Poljska uvela uoči ulaska u EU, utvrdili smo da životinja dolazi iz uzgoja nedaleko od Szczytna, na sjeveru zemlje", rekao je Leonkiewicz.

Prema njegovim riječima, "nijedna druga životinja na farmi nije bolesna".

Prvi slučaj kravljeg ludila u Poljskoj, koja je definirana kao rizična zemlja iz treće skupine gdje postoji "mogućnost" obolijevanja od ESB-a, otkriven je u svibnju 2002.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙