FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zdravstvene ustanove proizvedu tjedno 210.000 kilograma medicinskog otpada

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Velike zdravstvene ustanove uHrvatskoj proizvode 210.840 kilograma otpada, od čega je 14 postoopasni otpad, dok oko 86 posto čini otpad sličan komunalnom, istaknutoje danas na okruglom stolu o zbrinjavanju medicinskog otpada u sklopusajma "Medicina i tehnika".
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Velike zdravstvene ustanove u Hrvatskoj proizvode 210.840 kilograma otpada, od čega je 14 posto opasni otpad, dok oko 86 posto čini otpad sličan komunalnom, istaknuto je danas na okruglom stolu o zbrinjavanju medicinskog otpada u sklopu sajma "Medicina i tehnika".

Pomoćnik ministra zdravstva Ivo Afrić rekao je kako je lani pokrenut projekt optimalnog zbrinjavanja opasnog medicinskog otpada, koji je upućen svima koji proizvode takav otpad.

U Hrvatskoj ima oko 8.000 proizvođača medicinskog otpada različitih kategorija i stupnja zagađenosti, a kontrola 176 zdravstvenih ustanova pokazala je da i dalje postoje brojne nepravilnosti u načinu njegova zbrinjavanja.

Cjelovita rješenja za zbrinjavanje otpada postoje samo u zagrebačkoj Kliničkoj bolnici Dubrava te u Vinkovcima, dok je u ostalim ustanovama situacija, kako je rečeno, vrlo šarolika.

Na probleme oko zbrinjavanja medicinskog otpada upozorava i Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva te Uprava za inspekcijske poslove, pa je Afrić apelirao na sve institucije da učine maksimalan napor kako bi se taj problem počeo rješavati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙