FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U LEĆEVAČKOJ OPĆINI NASTAVLJENI ISTRAŽNI RADOVI ZA IZGRADNJU CENTRA ZA GOSPODARENJE OTPADOM

ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - U mjestu Kladnjicama u lećevačkojopćini danas su nastavljeni istražni radovi radi moguće izgradnježupanijskog centra za gospodarenje otpadom koji su bili prekinutinakon prošlotjednog prosvjeda kada su neki strojevi oštećeni.
ZAGREB, 25. svibnja 2004. (Hina) - U mjestu Kladnjicama u lećevačkoj općini danas su nastavljeni istražni radovi radi moguće izgradnje županijskog centra za gospodarenje otpadom koji su bili prekinuti nakon prošlotjednog prosvjeda kada su neki strojevi oštećeni.

To je danas izjavio stručni savjetnik za zaštitu okoliša Županije splitsko-dalmatinske Mario Radevenjić istaknuvši da su istražni radovi nesmetano nastavljeni.

Kolika je šteta na strojevima još se ne zna, rekao je i dodao da je sudski vještak napravio zapisnik, a troškovi popravka bit će naplaćeni organizatorima prošlotjednog prosvjeda protiv kojih je Županija splitsko-dalmatinska podnijela prijavu policiji.

Pročelnik Županijskog upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i graditeljstvo Tomislav Mihotić ističe pak da se ta istraživanja moraju provesti kako bi do kraja godine bila gotova studija utjecaja na okoliš.

"U tijeku je izrada studije prometne isplativosti kojom ćemo utvrditi ekonomsku opravdanost odvoza otpada u Lećevicu. No, treba naglasiti da još ništa nije gotovo dok se ne napravi studija utjecaja na okoliš i, ako se utvrdi da je riječ o nepovoljnom terenu, Županija ima u vidu još nekoliko lokacija na kojima će se, u tom slučaju, provoditi istražni radovi", rekao je Mihotić.

O kojim je lokacijama riječ nije želio govoriti. Dodao je samo da se u njihovu iznalaženju poštuje prostorni plan.

(Hina) xmerc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙