FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: MAROVIĆ O POSJETU ZAGREBU

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Posjet Hrvatskoj bit će još jedankorak u unaprjeđenju odnosa SCG-a i Hrvatske koji bitno utječu naeuropeizaciju i regije i jugoistočne Europe, ocijenio je predsjednikSrbije i Crne Gore Svetozar Marović u razgovoru za beogradski Blic.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - Posjet Hrvatskoj bit će još jedan korak u unaprjeđenju odnosa SCG-a i Hrvatske koji bitno utječu na europeizaciju i regije i jugoistočne Europe, ocijenio je predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović u razgovoru za beogradski Blic.

"Prvi susret sa Stjepanom Mesićem u SCG-u potvrdio je da i jedni i drugi želimo da prošlost koja je bila puna tragičnih, konfliktnih i bolnih faza ne sme biti prepreka za budućnost. Time je simbolički završena jedna faza i počela druga - faza građenja budućnosti", rekao je Marović u razgovoru.

"Naša namjera je da potpišemo sporazum o suradnji u europskim integracijama, jer je naš zajednički put punopravno članstvo u EU-u. Jedni drugima možemo pomoći kroz liberalizaciju privrednog, viznog režima i drugih segmenata života, i da riješimo dio otvorenih pitanja, poput pitanja raseljenih osoba, statusa imovine, jednog dijela granica na Dunavu", odgovorio je Marović na pitanje o čemu će razgovarati tijekom posjeta Zagrebu.

Svetozar Marović u razgovoru za list, na pitanje o sastavu delegacije SCG-a koja će posjetiti Hrvatsku, navodi da će se u njoj naći ministar za međunarodne ekonomske odnose Predrag Bošković, ministar za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić i ministar za dijasporu Srbije Vojislav Vukčević. Vuk Drašković će u vrijeme posjeta biti u Portorožu na međunarodnom skupu Jadransko-jonske inicijative, gdje će se susresti sa hrvatskim ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom, rekao je Marović listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙