FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: LJAJIĆ OČEKUJE DA ĆE ZAGREB UDOVOLJITI ZAHTJEVU U VEZI SA SRPSKIM ZATVORENICIMA

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Po prvobitnom dogovoru trebao bihputovati u Hrvatsku zajedno s predsjednikom SCG-a Svetozarom Marovićema za to postoje najmanje dva razloga, najavljuje u razgovoru zabeogradski "Blic" ministar SCG-a za ljudska i manjinska prava RasimLjajić posjet Zagrebu.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Po prvobitnom dogovoru trebao bih putovati u Hrvatsku zajedno s predsjednikom SCG-a Svetozarom Marovićem a za to postoje najmanje dva razloga, najavljuje u razgovoru za beogradski "Blic" ministar SCG-a za ljudska i manjinska prava Rasim Ljajić posjet Zagrebu.

Prvi se razlog tiče sporazuma o zaštiti nacionalnih manjina, tumači ministar Ljajić, dodajući da će "to pitanje biti ponovno pokrenuto, s obzirom na to da je najveći dio teksta tog sporazuma usaglašen".

"Drugi razlog tiče se srpskih zatvorenika koji izdržavaju kaznu u zatvoru u Lepoglavi", dodaje ministar Ljajić, podsjećajući na njihov zahtjev da izdržavaju kaznu u Srbiji i Crnoj Gori te da je Beograd nekoliko puta obnovio taj zahtjev u razgovorima sa Zagrebom.

"Očekujem da ću s hrvatskom ministricom pravosuđa Vesnom Škare-Ožbolt razgovarati na tu temu i da će Hrvatska izići u susret tom zahtjevu, što bi puno značilo za zatvorenike ali i za stvaranje pozitivnije političke klime u odnosima Zagreba i Beograda", tumači Ljajić u razgovoru za "Blic".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙