FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SCG IMA VAŽNU ULOGU U GOSPODARSKOM NAPRETKU ZAPADNOG BALKANA

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - "Iako je uvijek moguće slati robu naudaljena tržišta, najbolje je tržište susjeda", komentira u razgovoruza Glas Amerike predstavnik Svjetske banke u Srbiji i Crnoj Gori RoryO'Sullivan ulogu Srbije i Crne Gore u ekonomskom napretku zapadnogBalkana.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - "Iako je uvijek moguće slati robu na udaljena tržišta, najbolje je tržište susjeda", komentira u razgovoru za Glas Amerike predstavnik Svjetske banke u Srbiji i Crnoj Gori Rory O'Sullivan ulogu Srbije i Crne Gore u ekonomskom napretku zapadnog Balkana.

Primjerice, za Hrvatsku je najpogodnije trgovati sa Srbijom kao što je za Srbiju najpogodnije da trguje s BiH ili Bugarskom iako će u Srbiji uvijek biti onih koji kažu da neće nikad poslovati s Hrvatskom i obrnuto, tumači O'Sullivan, ukazujući na sve učestalije nagovještaje takve suradnje.

"Nedavno je jedna hrvatska tvrtka sudjelovala u javnom natječaju za privatizaciju jednog poduzeća u Srbiji. Hrvatska je tvrtka ponudila najbolje uvjete i pobijedila na natječaju. Za mene je to bilo pravo čudo - prvo, da se hrvatska tvrtka odlučila sudjelovati u tom poslu a potom da je vlada Srbije odobrila prodaju poduzeća", ističe predstavnik Svjetske banke u razgovoru za VOA-u.

"Bio je to znak oživljavanja nekadašnjih veza i suradnje između poslovnih ljudi bivše Jugoslavije. Nadam se da će aranžman biti uspješan", dodaje O'Sullivan, upozoravajući da će se bržim napretkom Srbije u pitanju reformi "i ostale zemlje regije moći uspješnije i brže integrirati u šire europsko gospodarstvo", prenosi VOA njegove riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙