FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: LIPICANCI SE VRAĆAJU U HRVATSKU

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Rasni konji lipicanci, odvedenitijekom rata iz ergele u Lipiku, stigli su u Srbiju i Crnu Goru izBiH, ustvrdila je u izjavi za novosadski "Dnevnik" pomoćnica srpskeministrice poljoprivrede Ivane Dulić-Marković SuzanaĐorđević-Milošević.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Rasni konji lipicanci, odvedeni tijekom rata iz ergele u Lipiku, stigli su u Srbiju i Crnu Goru iz BiH, ustvrdila je u izjavi za novosadski "Dnevnik" pomoćnica srpske ministrice poljoprivrede Ivane Dulić-Marković Suzana Đorđević-Milošević.

Pregovori o vraćanju lipicanaca vode se od 2001. g. a konji su u međuvremenu nekoliko puta seljeni, istaknula je pomoćnica srpske ministrice, dodajući da se trenutno nalaze na jednoj farmi u okolini Novog Sada i da ih ima oko 90.

"Konji će biti vraćeni i u dobrom su stanju jer se o njima vodi odgovarajuća briga", naglasila je Đorđević-Milošević.

U razgovoru s novinarima pomoćnik hrvatskog ministra poljoprivrede Stjepan Mikolčić priznao je da hrvatska strana uopće ne zna koliko konja zapravo ima i gdje se točno nalaze, prenosi novosadski list, dodajući da se neslužbeno moglo doznati da je na početku rata u Lipiku bilo 120 konja a hrvatska strana pretpostavlja da ih trenutno ima pedesetak.

Neki su od tih konja u međuvremenu dobili i potomke koji bi također trebali biti vraćeni u Hrvatsku, dodaje "Dnevnik".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙