FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: LABUSOVIM POSJETOM ZAGREBU IZGLAĐENA NEUGODNA DIPLOMATSKA SITUACIJA

ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nastup hrvatskog premijera IveSanadera u razgovorima s podpredsjednikom srpske vlade MiroljubomLabusom u skladu je s aktualnom hrvatskom politikom koja želifunkcionirati kao motor približavanja ostalih zemalja na područjubivše Jugoslavije Europskoj uniji, primjećuje BBC.
ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Nastup hrvatskog premijera Ive Sanadera u razgovorima s podpredsjednikom srpske vlade Miroljubom Labusom u skladu je s aktualnom hrvatskom politikom koja želi funkcionirati kao motor približavanja ostalih zemalja na području bivše Jugoslavije Europskoj uniji, primjećuje BBC.

U tom je kontekstu posebno važan odnos s Beogradom, naglašava postaja, dodajući da je Labusovim posjetom Zagrebu izglađena i neugodna diplomatska situacija koja je nastala kada su hrvatski mediji, podsjećajući na svojedobnu ulogu sadašnjeg ministra vanjskih poslova SCG-a Vuka Draškovića u ratnim zbivanjima, prosvjedovali zbog njegove najavljene posjete Zagrebu, što je prijetilo zahlađenjem hrvatsko-srpskih odnosa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙