FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša: Hrvatska ima otvorena pitanja i sa drugim državama

LJUBLJANA,31. prosinca(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavioje da Slovenija kao dio Europske unije očekuje da će Hrvatska tijekompregovora za članstvo riješiti granična pitanja sa susjednim državama,pa i sa Slovenijom.
LJUBLJANA,31. prosinca(Hina) - Slovenski premijer Janez Janša izjavio je da Slovenija kao dio Europske unije očekuje da će Hrvatska tijekom pregovora za članstvo riješiti granična pitanja sa susjednim državama, pa i sa Slovenijom.

"Kao članica Europske unije i njen dio mi ćemo razgovarati sa Hrvatskom o tome ispunjava li uvjete za članstvo", rekao je Janša u razgovoru za ljubljansko Delo od subote, odgovorivši na pitanje o odnosima s Hrvatskom u sklopu velikog novogodišnjeg intervjua o njegovim očekivanjima glede socijalne i političke situacije u Sloveniji i Europskoj uniji u 2006.

Janša je rekao da je Europska unija u svom pregovaračkom okviru za Hrvatsku odredila opće i posebne uvjete za članstvo, kako je to radila i s ostalim kandidatkinjama, te da se u skopu posebnih uvjeta za Hrvatsku izražava očekivanje da će riješiti granična pitanja.

"Hrvatska ima (otvorena) granična pitanja ne samo sa Slovenijom nego i sa Srbijom i Crnom Gorom, te Bosnom i Hercegovinom. Rješenje tih pitanja nije samo interes Slovenije, nego i interes Hrvatske i Europske unije", rekao je slovenski premijer Janez Janša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙