FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovensko ministarstvo vanjskih poslova o Ljubljanskoj banci

LJUBLJANA,23. prosinca 2005.(Hina) - Slovensko ministarstvo vanjskihposlova u petak je u priopćenju za javnost navelo da će tijekompregovora Hrvatske i Europske unije inzistirati na otvaranju hrvatskogtržišta za slovenske banke neovisno pitanju štediša Ljubljanske bankeZagreb.
LJUBLJANA,23. prosinca 2005.(Hina) - Slovensko ministarstvo vanjskih poslova u petak je u priopćenju za javnost navelo da će tijekom pregovora Hrvatske i Europske unije inzistirati na otvaranju hrvatskog tržišta za slovenske banke neovisno pitanju štediša Ljubljanske banke Zagreb.

Kako se navodi u priopćenju, pitanje deviznih štediša Ljubljanske banke sukcesijsko je pitanje bivše Jugoslavije i "ne može utjecati na hrvatsku obvezu tretmana svih banaka iz EU-a bez razlikovanja i diskriminacije", kako u njihovom nastojanju za slobodno poslovanje na hrvatskom financijskom tržištu, tako i u pogledu moguće kupovine udjela u hrvatskim bankama.

"Takva obveza proizlazi iz europske pravne stečevine i Slovenija će u pristupnim pregovorima inzistirati da se i Novoj Ljubljanskoj banci (NLB) omogući nediskriminatorno poslovanje u Hrvatskoj, uključivši i vlasničke odnose", navodi se u priopćenju slovenskog MVP-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙