FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plinacro: rok za plinovod Zagreb istok-Kutina kraj siječnja

ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Uprava Plinacro-a inzistira daradovi na magistralnom plinovodu Zagreb istok-Kutina trebaju bitigotovi najkasnije do siječnja iduće godine, izvijestili su danas iz tetvrtke.
ZAGREB, 30. prosinca 2005. (Hina) - Uprava Plinacro-a inzistira da radovi na magistralnom plinovodu Zagreb istok-Kutina trebaju biti gotovi najkasnije do siječnja iduće godine, izvijestili su danas iz te tvrtke.

Naime, zbog teških vremenskih uvjeta i snijega koji je prekrio trasu plinovoda konzorcij domaćih tvrtki predvođenih Monter Strojarskom montažom zatražio je produljenje rokova za radove 68 kilometara dugom 75 barskom magistralnom plinovodu Zagreb istok-Kutina.

Prema zahtjevu konzorcija ugovorom predviđene poslove oni bi mogli dovršiti do 30. ožujka 2006., no, čvrsti je stav Uprave Plinacro-a da nema produžetka rokova, naglašavaju iz Plinacro-a.

S obzirom na rokove koje je pred njih postavila Vlada, iz Plinacro-a ističu da ne samo da ne mogu prihvatiti taj zahtjev nego traže i skraćivanje rokova i inzistiraju na dovršetku najkasnije do 30. siječnja.

Na samoj trasi plinovoda, kako se doznaje, u tijeku su radovi na spajanju 75 barskog i 50 barskog plinovoda na plinskom čvorištu u Ivanjoj Reci, nedaleko Zagreba.

Iz Plinacro-a, državne tvrtke za transport plina, najavljuju da će početkom siječnja potpisati ugovor o izvođenju radova na magistralnom plinovodu Pula - Karlovac, od mjesta Marčana do Karlovca.

Radovi bi počeli sredinom siječnja, a Vlada je od Plinacro-a zatražila da se radovi završe u roku šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Građevinski radovi na tom plinovodu dugom 195 kilometara procijenjeni su na 90 milijuna eura.

Uz magistralni plinovod Pula-Karlovac, projekt petogodišnjeg razvojno-ulagačkog ciklusa predviđa i izgradnju magistralnih plinovoda Lučko-Ivanja Reka, potom Zagreb istok-Kutina te Kutina-Slavonski Brod. Predviđa i izgradnju sustava za prikupljanje podataka i daljinskog upravljanja plinskim transportnim sustavom Republike Hrvatske SCADA te, naknadnom odlukom Ministarstva gospodarstva, ubačenog plinovodnog sustava Baranje.

Kako je istaknuo predsjednik Uprave Plinacro-a Branko Radošević, kada se svi planirani poslovi dovrše Hrvatska će uz postojećih 1.657 kilometara imati i 394 nova kilometra magistralnih plinovoda.

To će, dodaje, jamčiti sigurnu isporuku ekološki i ekonomski najpogodnijeg energenta sve brojnijim potrošačima u već plinoficiranom dijelu Hrvatske te potrošačima koji do sada nisu imali mogućnost njegova korištenja.

Sve to omogućit će intenziviranje druge faze razvojno-investicijskog ciklusa plinskog transportnog sustava Republike Hrvatske 2007.- 2010., a njegovi su ključni objekti plinovodni sustav Like i Dalmacije i plinovodni sustav Slavonski Brod - Donji Miholjac - mađarska granica (Dravaszerdahely), napominju iz Plinacro-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙