FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plinacro: dobivena građevinska dozvola za plinovod Pula-Karlovac

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Tvrtka Plinacro danas je primilagrađevinsku dozvolu za magistralni plinovod Pula-Karlovac, priopćenoje iz te tvrtke.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Tvrtka Plinacro danas je primila građevinsku dozvolu za magistralni plinovod Pula-Karlovac, priopćeno je iz te tvrtke.

Riječ je o dionici od Vodnjan/Marčana do Karlovca, odnosno plinskog čvorišta Draganić, dugoj 186 kilometara, a vrijednost se procjenjuje na oko 90 milijuna eura.

Nakon dobivanja građevinske dozvole slijedi uvođenje izvođača u posao, a radovi na navedenoj dionici, koja će uz cjevovod imati i šest mjerno-redukcijskih stanica, započet će sredinom siječnja iduće godine.

Prema procjenama, radovi bi trebali biti gotovi sredinom iduće godine.

Dobivanjem građevinske dozvole iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, stvorena je i glavna pretpostavka za realizaciju projekta magistralnog plinovoda Pula-Karlovac, ističu iz Plinacro-a.

Navode da će taj plinovodni sustav, kada se dovrši, biti dio najveće "žile kucavice hrvatskog energetskog plinoopskrbnog sustava" kojim će se prirodni plin proizveden na sjevernom Jadranu dopremati izravno do potrošača u Hrvatskoj.

Prema srednjoročnom planu 2002.-2006., u Hrvatskoj će biti ukupno 394 kilometra novog plinskog cjevovoda koji će jamčiti sigurnu isporuku plina sve brojnijim potrošačima u Hrvatskoj, ističu iz Plinacro-a, državne tvrtke koja se bavi razvojem, gradnjom, održavanjem i vođenjem plinskog transportnog sustava.

To će, kako navode, biti dobar temelj za daljnje širenje plinske mreže prema Lici i Dalmaciji i ispunjavanju zahtjeva Vlade koja je za plinsko povezivanje Dalmacije te ostalih dijelova Hrvatske dala rok najkasnije do 2010. godine.

Vlada je, naime, sredinom listopada ove godine zatražila skraćivanje rokova za plinofikaciju Dalmacije, te umjesto do 2011. zatražila da bude gotov najmanje jednu, ako je moguće i dvije godine prije.

Vlada je tada, nezadovoljna brzinom radova na magistralnom plinovodu Pula-Karlovac, zatražila da bude gotov u roku šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao. Isti je rok Vlada dala i Ini za izgradnju podvodnog plinovoda od platforme Ivana K u Jadranu do kopna i plinovoda do Vodnjana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙