FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

New York: Postignut dogovor grada i sindikata javnog prijevoza

NEW YORK, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nakon transportnogkolapsa koji je prošli tjedan pogodio New York, sindikat djelatnika ujavnom prijevozu prihvatio je u utorak prijedlog novog ugovora koji jeponudila gradska uprava, rekao je predsjednik sindikata RogerToussaint.
NEW YORK, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Nakon transportnog kolapsa koji je prošli tjedan pogodio New York, sindikat djelatnika u javnom prijevozu prihvatio je u utorak prijedlog novog ugovora koji je ponudila gradska uprava, rekao je predsjednik sindikata Roger Toussaint.

Nakon trodnevnog štrajka koji je prošli tjedan paralizirao New York, izvršno je vijeće sindikata prihvatilo predložena povećanja plaća. "U velikom smo broju glasovali za potpisivanje novog ugovora", rekao je Toussaint.

Novim ugovorom, koji još treba potvrditi 34.000 članova sindikata, postignut je dogovor kojim bi se plaće u prvoj godini povećale za 3 posto, u drugoj godini za 4 posto, a u trećoj godini za 3.5 posto.

Gradonačelnik Michael Bloomberg je izrazio zadovoljstvo zbog postignutog dogovora.

"Ovaj prijedlog ugovora omogućava da Metropolitan Transport Authority (MTA) ostane solventan, da se postignu pravedna povećanja plaća, te da se ostvare vitalna ulaganja u infrastrukturu", rekao je Bloomberg.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙