FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plinacro: Uspješno spajanje postojećeg i novog transportnog sustava u Kutini

ZAGREB, 18. prosinca 2005. (Hina) - Stručnjaci Plinacro-a i njihovihugovornih partnera ovog su vikenda na najvećem su plinskom čvorištu uHrvatskoj, u Kutini, obavili spajanje postojećeg 50 barskog i novog,75 barskog transportnog sustava u sklopu projekta izgradnje plinovodaKutina-Slavonski Brod, priopćeno je večeras iz Plinacro-a.
ZAGREB, 18. prosinca 2005. (Hina) - Stručnjaci Plinacro-a i njihovih ugovornih partnera ovog su vikenda na najvećem su plinskom čvorištu u Hrvatskoj, u Kutini, obavili spajanje postojećeg 50 barskog i novog, 75 barskog transportnog sustava u sklopu projekta izgradnje plinovoda Kutina-Slavonski Brod, priopćeno je večeras iz Plinacro-a.

Riječ je o izuzetno zahtjevnom poslu na kojem je radilo više od sto djelatnika, a tijekom tog posla široka potrošnja niti jedan trenutaka nije ostala bez plina, ističu u Plinacro-u.

Također naglašavaju kako je u povezivanju dijela novog 75 barskog transportnog sustava Pula-Zagreb-Slavonski Brod s postojećim transportnim sustavom, spajanje u Kutini (što je jedna od ukupno četiri predviđene lokacije spajanja) bilo najveće i najzahtjevnije glede obima, tehničkog rješenja i nužnih predradnji.

Riječ je o jednom od najosjetljivijih spajanja na lokaciji gdje se inače spajaju postojeći sustavi Zagreb-Kutina i Virovitica-Kutina, te novi, 75 barski transportni sustav Zagreb-Kutina i Kutina-Slavonski Brod, a unutar tog čvora locirana je i najveća mjerno-redukcijska stanica Kutina, objašnjavaju u Plinacro-u.

Ističu i kako je izgradnja magistralnog plinovoda Kutina-Slavonski Brod u završnoj fazi te je obavljen tehnički pregled, a u završnoj je fazi i izgradnja plinovoda Ivanja Reka-Kutina,

Radovi pak na plinovodu Pula - Karlovac, za koji je Plinacro krajem prošlog tjedna dobio građevinsku dozvolu, trebali bi početi sredinom siječnja iduće godine, a njegov dovršetak očekuje se sredinom 2006. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙