FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Cjelokupna imovina Osječke tvornice šećera prodana tvrtki Premijer

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Cjelokupna imovina Osječke tvornicešećera prodana tvrtki Premijer
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Cjelokupna imovina Osječke tvornice šećera prodana tvrtki Premijer

HINA - Financijski servis

Cjelokupna nepokretna i pokretna imovina osječke Tvornice šećera prodana je na današnjoj dražbi tvrtki Kandit Premijer d.d. za 128 milijuna kuna, a kupoprodajni ugovor mora se sačiniti u roku od 15 dana, izvijestila je javna bilježnica Mirjana Borić koja je vodila prodaju.

Osječka je šećerana dugovala je IPK Kanditu 228 milijuna kuna, te kako dug nije vraćen šećerana je prodana Premijeru koji je danas bio i jedini kupac.

Ukupna početna cijena za pokretnine i nekretnine uz uvjet da ih se mora kupiti kao cjelinu iznosila je 128,07 milijuna kuna. Jedina tvrtka na današnjoj dražbi bila je tvrtka Premijer koja je u većinskom vlasništvu IPK Kandita.

U vezi dražbe odnosno prodaje imovine osječke tvornice šećera (IPK Tvornica šećera) u Hrvatskom fondu za privatizaciju danas nisu ništa komentirali.

Glasnogovornik HFP-a Vedran Kukavica samo je rekao da su od Uprave i Nadzornog odbora IPK Osijek zatražili svu relevantnu dokumentaciju i međusobne ugovore između IPK Osijek, IPK Kandita i IPK Tvornice šećera.

Kada dobiju tu dokumentaciju i nakon što je analiziraju naknadno će se o svemu očitovati, dodao je Kukavica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙