FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bombaški napad na pripadnike NATO-a u Afganistanu

KABUL, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Dvojica nizozemskih vojnikalakše su ranjena u ponedjeljak u eksploziji bombe koja je eksplodiralapokraj njihova vozila u sjevernom Afganistanu, javili su dužnosniciNATO-a u Afganistanu.
KABUL, 26. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Dvojica nizozemskih vojnika lakše su ranjena u ponedjeljak u eksploziji bombe koja je eksplodirala pokraj njihova vozila u sjevernom Afganistanu, javili su dužnosnici NATO-a u Afganistanu.

Glasnogovornik talibana preuzeo je odgovornost za napad u ime militanata bivšeg fundamentalsitičkog režime.

"Bomba je jutros oko 11 h 15 min po lokalnom vremenu eksplodirala na prolazu konvoja vozila ISAF-a u provinciji Baghlan", izjavila je glasnogovornica ISAFA-a Paola Gori.

"Bomba je pogodila jedno vozilo u kojem su bila četiri nizozemska vojnika, od kojih su dvojica lakše ranjena", dodala je.

Mohamed Anif, glasnogovornik talibana novinarima AFP-a je rekao da talibani preuzimaju odgovornost za napad: "Mi smo organizirali taj napad", rekao je tijekom telefonskog poziva s nepoznatog mjesta.

ISAF koji čine 37 nacionalnosti i 10.000 vojnika često je meta napada protuvladinih pobunjenika, posebice talibana koji su s vlasti otjerani 2001. god. i koji su preuzeli odgovornost za nekoliko napada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙