FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington smanjuje broj vojnika u Afganistanu

WASHINGTON,20. prosinca(Hina) - Pentagon je u utorak objavio kako će dosljedećeg proljeća smanjiti broj svojih vojnika u Afganistanu sasadašnjih 19.000 na oko 16.500.
WASHINGTON,20. prosinca(Hina) - Pentagon je u utorak objavio kako će do sljedećeg proljeća smanjiti broj svojih vojnika u Afganistanu sa sadašnjih 19.000 na oko 16.500.

Pentagon je priopćio kako prema naredbi ministra obrane Donalda Rumsfelda najveći dio 4. brigade iz Louisiane neće biti poslan u Afganistan u ožujku kako je bilo predviđeno.

Od ukupno 4.000 vojnika na zamjenu u Afganistan će biti poslano njih 1.300 dok će preostalih 2.300 ostati u bazi u Louisiani u stanju pripravnosti.

Glasnogovornik Pentagona Lawrence Di Rita je rekao kako se ovo smanjenje američkih snaga poduzima zbog planiranog porasta mirovnih snaga NATO-a u Afganistanu, kao i povećanja afganistanskih sigurnosnih snaga.

Ovo je prvo smanjenje američkih snaga u Afganistanu otkako su Sjedinjene Države izvršile invaziju na tu zemlju kako bi zbacile talibanski režim.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙