FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO usvojio plan o slanju dodatnih vojnika u Afganistan

BRUXELLES, 8. prosinca 2005. (Hina/AP) - Ministri vanjskih poslovaNATO-a odobrili su u četvrtak plan o slanju do 6.000 vojnika u južnidio Afganistana, što je najveće širenje misije NATO-a u najopasnijidio te zemlje.
BRUXELLES, 8. prosinca 2005. (Hina/AP) - Ministri vanjskih poslova NATO-a odobrili su u četvrtak plan o slanju do 6.000 vojnika u južni dio Afganistana, što je najveće širenje misije NATO-a u najopasniji dio te zemlje.

Dolazak većinom europskih i kanadskih vojnika u to područje iduće godine omogućit će da se američke snage usmjere na borbe protiv talibana i al-Qaidinih boraca na jugu i istoku Afganistana.

"Vojnici će donijeti mir većem broju ljudi u Afganistanu", izjavio je glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer. "Osigurat će da terorizam više nikad ne zavlada zemljom i iskoristi Afganistan kao bazu iz koje bi prijetio ostatku svijeta", dodao je Scheffer.

Američka državna tajnica Condoleezza Rice dodala je kako NATO želi dugoročno surađivati na području sigurnosti i uvježbavanja vojnika kako bi pomogao reformi i jačanju afganistanskih obrambenih institucija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙