FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rusija kritizira pritisak NATO-a i SAD na središnju Aziju

MOSKVA, 29. studenog 2005. (Hina/AFP) - Tajnik ruskog Vijećasigurnosti Igor Ivanov kritizirao je u utorak "pritisak" NATO-a i SADna središnju Aziju, ustvrdivši kako on "pojačava napetost" u tojregiji.
MOSKVA, 29. studenog 2005. (Hina/AFP) - Tajnik ruskog Vijeća sigurnosti Igor Ivanov kritizirao je u utorak "pritisak" NATO-a i SAD na središnju Aziju, ustvrdivši kako on "pojačava napetost" u toj regiji.

"U Afganistanu i Iraku nema stabilnosti, a na jugu Kavkaza je situacija složena. Pritisak političkih struktura NATO-a i Sjedinjenih Država prema središnjoj Aziji povećava napetost u regiji obuhvaćenoj Sporazumom o kolektivnoj sigurnosti", rekao je Ivanov, čiju je izjavu prenio Interfax.

Govoreći na sastanku Organizacije sporazuma o kolektivnoj sigurnosti (ODKB) u koju su uključene Armenija, Bjelorusija, Kazahstan, Kirgistan, Rusija i Tadžikistan, Ivanov se usprotivio i "pokušajima upletanja u politički život neovisnih država" kroz "prosvjedne pokrete".

Pritom je aludirao na uspostavu američkih vojnih baza u središnjoj Aziji nakon terorističkih napada na SAD 11. rujna u sklopu priprema za invaziju Afganistana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙