FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Srbija: Mediji posvetili pozornost blagdanu Božića

BEOGRAD,25. prosinca 2005.(Hina) - Beogradski mediji posvetili su unedjelju znatnu pozornost blagdanu Božića koji u Srbiji slavekatolički, protestantski i anglikanski vjernici kao i neke pravoslavnecrkve.
BEOGRAD,25. prosinca 2005.(Hina) - Beogradski mediji posvetili su u nedjelju znatnu pozornost blagdanu Božića koji u Srbiji slave katolički, protestantski i anglikanski vjernici kao i neke pravoslavne crkve.

Misu Polnoćku, u crkvi Krista Kralja u Beogradu predvodio je je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, a ove je godine ta crkva bila premala da primi sve koji su došli, tako da je nemali broj vjernika ispunio i dvorište crkve.

U svojoj propovjedi nadbiskup Hočevar je naglasio značenje Božića i povratka pravim vrijednostima vjere u Isusa Krista koja ispunja svakog čovjeka, pomaže mu pronaći pravi put, a nudi i odgovore na brojne kušnje vremena koji živimo.

"Mogli bismo reći da Kristovo rođenje i nama omogućava pravo rođenje, novi početak, početak života u slobodi, milosti i zajedništvu, ili rečeno drugim riječima, u civilizaciji i kulturi ljubavi", istaknuo je beogradski nadbiskup u svojoj Božićnoj poruci vjernicima.

Prijenos prve polnoćne mise pape Benedikta XVI iz bazilike svetoga Petra u Vatikanu preuzimala je beogradska BK televizija, a drugi program RTS je prenosio polnoćku iz crkve Svete Eržebet u Novom Sadu. Taj kanal srbijanske nacionalne televizije u nedjelju prenosi i svečanu Božićnu misu koju u crkvi Ćirila i Metoda u Beogradu predvodi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar .

Politički vrh Srbije u subotu je čestitao Božić. Predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović, vjernicima je povodom Božića poželio mir, zdravlje, toleranciju i razumijevanje s bližnjima. Čestitke za Božić uputili su i predsjednik Srbije Boris Tadić i srbijanski premijer Vojislav Koštunica. Uz čestitke vjernicima, oni su istaknuli kako su uvjereni da će crkve i vjerske zajednice, njegujući svoje običaje i tradiciju, nastaviti doprinositi međusobnom razumijevanju i uzajamnom poštivanju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙