FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crnogorski čelnici uputili katolicima čestitke za Božić

PODGORICA, 24. prosinca 2005. (Hina) - Sloboda vjeroispovjesti, zaštitamanjina, milosrđe prema ugroženima i solidarnost prema slabima temeljisu svake zdrave i perspektivne zajednice, istaknuli su u svojimposlanicama uoči Božića najviši katolički svećenici u Crnoj Gori,nadbiskup barski Zef Gaši, umirovljeni nadbiskup Petar Perkolić ikotorski biskup Ilija Janjić.
PODGORICA, 24. prosinca 2005. (Hina) - Sloboda vjeroispovjesti, zaštita manjina, milosrđe prema ugroženima i solidarnost prema slabima temelji su svake zdrave i perspektivne zajednice, istaknuli su u svojim poslanicama uoči Božića najviši katolički svećenici u Crnoj Gori, nadbiskup barski Zef Gaši, umirovljeni nadbiskup Petar Perkolić i kotorski biskup Ilija Janjić.

Oni su svima poželjeli radost Božićnog praznika i sretnu nastupajuću godinu, a odgovornim institucijama mudrost i dobronamjernost prema prostoru i društvu Crne Gore u cjelini.

Čestitke povodom katoličkog Božića uputili su najviši crnogorski dužnosnici i predstavnici parlamentarnih stranaka.

Upućujući vjernicima i katoličkom svećenstvu najiskrenije čestitke crnogorski predsjednik Filip Vujanović je podsjetio na crnogorsku tradiciju tolerancije i razumijevanja među ljudima koja je garancija kvalitetnog suživota.

"Praznik rođenja Kristovog nas podsjeća i obavezuje na poštovanje osnovnih kršćanskih načela - zajedništva i ljubavi među svim ljudima, bez obzira kojoj vjeri ili naciji pripadaju", naveo je Vujanović.

Crnogorski premijer Milo Đukanović istakao je da je Katolička crkva u Crnoj Gori prepoznatljiva po afirmaciji suživota i poštovanju različitosti, te da se time na najbolji način obogaćuje crnogorsko društvo, tradicionalno posvećeno međuetničkom i međureligijskom skladu.

Predstavnici oporbenih stranaka poželjeli su katoličkim vjernicima da praznike provedu u miru i sreći i pozvali na širenje mira i dobrote koji su svima potrebni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙