FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Brzootapajuće tablete za sve one koji imaju poteškoća s gutanjem

NEW YORK , 23. prosinca 2005. (Hina) - Tablete koje se ne morajugutati s vodom, već se u dodiru sa slinom otapaju u usnoj šupljini bezpotrebe uzimanja tekućine, mogle bi biti od pomoći osobama koje imajupoteškoća s gutanjem pilula, bolešću poznatom pod nazivom disfagija.
NEW YORK , 23. prosinca 2005. (Hina) - Tablete koje se ne moraju gutati s vodom, već se u dodiru sa slinom otapaju u usnoj šupljini bez potrebe uzimanja tekućine, mogle bi biti od pomoći osobama koje imaju poteškoća s gutanjem pilula, bolešću poznatom pod nazivom disfagija.

Znanstvenici sa Sveučilišta Florida u Gainesvilleu istražili su razliku između konvencionalnih tableta i RapiTaba, kako su nazvali brzootapajuće tablete.

"Naša je studija pokazala razliku u fiziološkim apektima gutanja. Gutanje konvencionalnih tableta kod pacijenata je zahtijevalo jaču aktivnost mišića ždrijela i nekoliko pokušaja u odnosu na nove tablete koje su se brzo otopile u kontaktu sa slinom", rekla je dr. Giselle Carnaby-Mann koja je vodila istraživanje.

Spomenute bi tablete mogle biti od velike pomoći osobama s poremećenom funkcijom jednjaka, poput mehaničkog suženja, uslijed primjerice karcinoma ili osobama s motornim poremećajima, ali i svima ostalima kojima gutanje konvencionalnih tableta onemogućava "psihička barijera".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙