FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ahmadinedžad imenovao novoga nuklearnog pregovarača

TEHERAN, 23. prosinca 2005. (Hina) - Iranski predsjednik MahmudAhmadinedžad u petak je i službeno imenovao Ali-Asqara Soltanieha zanovoga izaslanika pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju(IAEA), objavila je novinska agencija ISNA.
TEHERAN, 23. prosinca 2005. (Hina) - Iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad u petak je i službeno imenovao Ali-Asqara Soltanieha za novoga izaslanika pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA), objavila je novinska agencija ISNA.

Prema toj vijesti, Soltaniehove vjerodajnice već su predane u ured direktora IAEA Mohameda ElBaradeija, ali novi će izaslanik u Beč tek nakon božićnih i novogodišnjih blagdana.

Soltanieh je bio visoki dužnosnik novoga iranskoga izaslanstva za pregovore o nuklearnom programu i voditelj nuklearnoga odjela iranske organizacije za atomsku energiju, objavila je ISNA.

Za vladavine predsjednika Mohameda Hatamija izaslanik za IAEA imenovan je iz ministarstva vanjskih poslova, a Ahmadinedžad je odlučio da tu dužnost preuzme osoba iz iranske organizacije za atomsku energiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙