FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran ne želi objašnjavati kupnju projektila od Rusije

TEHERAN, 4. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iran je priopćio da nemapotrebe za objašnjavanje svojega ugovora o kupnji projektila odRusije, u vrijedosti od milijardu dolara, objavila je državna u subotunavečer novinska agencija IRNA.
TEHERAN, 4. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Iran je priopćio da nema potrebe za objašnjavanje svojega ugovora o kupnji projektila od Rusije, u vrijedosti od milijardu dolara, objavila je državna u subotu navečer novinska agencija IRNA.

IRNA prenosi riječi Alija Larijanija, tajnika nacionalnoga vijeća sigurnost koji je rekao da je kupnja 29 projektila Tor-M1 i druge vojne opreme od Rusije nikada nije bila tajna, a pregovori su trajali dosta dugo te da Iran ne vidi razloga da to objašnjava.

Moskva je potvrdila da je opskrbila Iran modernim raketnim sustavom, ali tvrdi i da su projektili isključivo za obrambene svrhe.

Projektili Tor obrambeni su sustav koji može presresti krstareće rakete i navođene bombe te se upotrijebiti za zaštitu nuklearne elektrane južno od Teherana, koja je zajednički projekt s Rusijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙