FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pirotehničarima beneficirani radni staž

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Pirotehničari mogu u starosnumirovinu, bez obzira na godine starosti, s najmanje 30 godina staža,od čega deset neprekidnog rada na poslovima razminiranja, odlučio je učetvrtak Hrvatski sabor donijevši Zakon o posebnim pravima izmirovinskog osiguranja zaposlenika na poslovima razminiranja.
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Pirotehničari mogu u starosnu mirovinu, bez obzira na godine starosti, s najmanje 30 godina staža, od čega deset neprekidnog rada na poslovima razminiranja, odlučio je u četvrtak Hrvatski sabor donijevši Zakon o posebnim pravima iz mirovinskog osiguranja zaposlenika na poslovima razminiranja.

Isto pravo vrijedi i za pirotehničke nadzornike i nadglednike, kao i za inspektore MUP-a ovlaštene za nadzor razminiranja.

U mirovinski staž od deset godina na razminiranju računat će se i vrijeme sudjelovanja u Domovinskom ratu u jednostrukom trajanju.

O samim će pirotehničarima ovisiti hoće li ići u prijevremenu mirovinu ili ne - Zakon, naime, precizira da pravo na prijevremenu mirovinu nije obligatornog, nego fakultativnog karaktera.

Računa se da će uvjete za mirovinu prema novim zakonskim odredbama iduće godine steći 30 pirotehničara.

Sabor je donio i Zakon o humanitarnom razminiranju, po kojemu će pirotehničari imati benificirani radni staž - za 12 mjeseci računat će im se 16, a inspektorima MUP-a 14 mjeseci.

Zakon razrađuje i prava ozlijeđenih i prava članova obitelji poginulih pirotehničara.

Sabor je potvrdio Ugovor o zajmu s Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za projekt razvoja sustava odgoja i obrazovanja.

Glasovanjem o raspravljenim točkama, Sabor bi danas trebao zaključiti 17. sjednicu i redovan rad u ovoj godini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙