FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sudionici Ottawske konferencije u HCR-u

SISAK, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predstavnici ustanova za razminiranjeiz azijskih i afričkih zemalja na 6. sastanku članica Ottawskekonvencije u Hrvatskoj danas su posjetili Hrvatski centar zarazminiranje (HCR) u Sisku kako bi upoznali hrvatski sustavprotuminskog djelovanja i rad HCR-ova Scan-centra i Odjela centralneevidencije.
SISAK, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predstavnici ustanova za razminiranje iz azijskih i afričkih zemalja na 6. sastanku članica Ottawske konvencije u Hrvatskoj danas su posjetili Hrvatski centar za razminiranje (HCR) u Sisku kako bi upoznali hrvatski sustav protuminskog djelovanja i rad HCR-ova Scan-centra i Odjela centralne evidencije.

Sudionike 6. sastanka članica Ottawske konvencije pozdravio je ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth, koji je rekao da su predstavnici ustanova za razminiranje iz Azije i Afrike pokazali veliko zanimanje za Centar i njegovo funkcioniranje, posebno za metode njegova djelovanja i tehnologije koje primjenjuje u radu.

"Kolegama i prijateljima iz Jordana, Mauretanije, Mozambika, Sudana, Tajlanda i UN-a, predstavili smo protuminsko djelovanje u Hrvatskoj, posebno opći izvid, nadzor kvalitete razminiranja i ustroj baze podataka", rekao je Jungwirth. HCR će, kako je najavio, s kolegama i prijateljima iz tih zemalja pojačati suradnju.

Ravnatelj jordanskog Centra za razminiranje Al Maiteh Falah, koji je treći put u Hrvatskoj, zahvalio je hrvatskoj Vladi na uspješnoj organizaciji 6. sastanka članica Ottawske konvencije. Ocijenio je da "HCR vrlo dobro radi i u Hrvatskoj, i u međunarodnim aktivnostima", rekavši da su "posjetom HCR-u mnogo naučili o ustroju sustava protuminskog djelovanja i primjeni najnovijih tehnologija".

Predstavnik mozambičkoga Državnog instituta za razminiranje Lutiful Kabir ocijenio je da je "HCR po ustroju i rezultatima protuminskog djelovanja svijetla zvijezda u našoj galaksiji", napomenuvši da "im je posjet HCR-u bio i te kako koristan".

Predstavnica UN-ova Programa za mine Ilene Cohn istaknula je da "neobično cijeni rad HCR-a i da su u Sisak došli učiti o ustroju sustava protuminskog djelovanja u zemlji s minskim problemom". "Uspjeli ste uskladiti sve poslove protuminskog djelovanja, dobiti potporu svoje Vlade za plan razminiranja te novac iz državnog proračuna za razminiranje", rekla je Cohn, zahvalivši HCR-u i hrvatskoj Vladi na organiziranju posjeta HCR-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙