FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba dobitnika Rektorove nagrade za 2004./05.

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U zagrebačkoj Galeriji "VladimiraNazora" večeras je otvorena izložba skulptura i instalacija dobitnikaRektorove nagrade u akademskoj godini 2004./2005. Tanje Perišić,Danijele Philipp, Maje Rožman i Danijela Srdareva.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - U zagrebačkoj Galeriji "Vladimira Nazora" večeras je otvorena izložba skulptura i instalacija dobitnika Rektorove nagrade u akademskoj godini 2004./2005. Tanje Perišić, Danijele Philipp, Maje Rožman i Danijela Srdareva.

Nagradu za najbolje seminarske i stručne radove, umjetnička djela ili za izvanredan uspjeh na studiju jednom u akademskoj godini dodjeljuju Sveučilišni senat i rektor Sveučilišta u Zagrebu, a namijenjena je najuspješnijim studentima kao poticaj u studiranju.

Tanja Perišić izložila je tri skulpture koje tvore jedinstvenu kompoziciju u nastajanju.

Mlada umjetnica Maja Rožman s pomoću raznih medija uspostavlja odnos s promatračem, a izložila je kompoziciju u koju prilaže uporabna umjetnička djela, s porukom publici: "Izloške smijete uzeti, ali ako potpišete i ostavite nove."

Danijel Srdarev izložio je publikaciju i videoinstalaciju, zanimljiv rad koji se ostvaruje jedino promatranjem i svjedočanstvom onih koji gledaju. Sudionici polaze na "put" s pomoću "transportacijskog pogona", a kamera snima njihove doživljaje, izmjene svjetla i sjene, vjetra i ugođaja koji umjetnik stvara svojim radom.

Danijela Philipp izložit će veliku kukuljicu, sastavljenu od desetak metara fotokopirnog papira u koji posjetitelji mogu zaviriti, ali ne i ući. Kukuljicu, u kojoj je poruka za voljenog, paze i dvije čuvarice.

Izložba je otvorena do 15. siječnja 2006.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙