FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biškupić čestitao Kožariću na nagradi za životno djelo

ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupićčestitao je danas hrvatskom kiparu, slikaru i grafičaru Ivanu Kožarićna nagradi Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) za životnondjelo zaželjevši mu puno stvaralačke kreativnosti u novim umjetničkimostvarenjima.
ZAGREB, 16. prosinca 2005. (Hina) - Ministar kulture Božo Biškupić čestitao je danas hrvatskom kiparu, slikaru i grafičaru Ivanu Kožarić na nagradi Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU) za životnon djelo zaželjevši mu puno stvaralačke kreativnosti u novim umjetničkim ostvarenjima.

"Poštovani gospodine Kožariću, nagrada koju vam je dodijelilo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika za životno djelo priznanje je za umjetnički rad koji traje više od šest desetljeća. U svojim ste radovima otkrivali nove mogućnosti materijala i svoje vizije jednako uspješno prenosili na crtež, skulpturu, okušali se kao vrstan slikar i grafičar i nijedna umjetnička forma nije vam bila strana", stoji u čestitci ministra Biškupića.

Nagrada je Ivanu Kožariću (Petrinja, 1921.) jučer uručena u zagrebačkoj Starogradskoj vijećnici za ukupan opus na koji je 2005. ponovno svratio pozornost nizom samostalnih izložaba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙