FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 15. prosinca

ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 15. prosinca:
ZAGREB, 15. prosinca 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 15. prosinca:

ZAGREB - Nastavak 17. sjednice Hrvatskoga sabora na kojem će se raspravljati o zakonskim prijedlozima o humanitarnom razminiranju te o posebnim pravima iz mirovinskog osiguranja za pirotehničare. Posljednjeg redovnog radnog dana u ovoj godini, Sabor će razmotriti i prijedog zakona kojim bi se HŽ podijelio na četiri društva - upravljanje; održavanje i izgradnja željezničke infrastrukture; prijevoz putnika; te prijevoz tereta i vuču vlakova. Sabor će sutra glasovati i o temama koje je raspravio proteklih dana, te time, kako se očekuje, zaključiti 17. sjednicu i redovan rad za ovu godinu. (9,30, Hrvatski sabor)

ZAGREB - 24. sjednica Vijeća HRT-a na kojoj će se raspravljati o provedbi programskih načela i obveza, programima za nacionalne manjine te izvještajima o poslovanju i vanjskoj produkciji u programima HTV-a. (10,00, Dom HRT-a Prisavlje 3)

ZAGREB - Gradski odbor HDZ-a organizira tribinu "Dvije godine hrvatske Vlade" na kojoj će govoriti glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak. (18,00, Tribina grada zagreba, Kaptol 27)

VUKOVAR - Na Županijskom sudu u Vukovaru u 14,00 sati objavit će se presuda u obnovljenom kaznenom postupku protiv šestorice osoba optuženih da su 1991. počinili ratni zločin protiv zarobljenih hrvatskih branitelja i civila u Borovu nedaleko Vukovara. Suđenju su nazočni optuženi Jovan Ćurčić (1955), Miloš Dražjić (1969) i Dušan Mišić (1964,) dok se optuženima Mladenu Maksimoviću (1968), Draganu Saviću (1970) i Jovici Vučenoviću (1959) sudi u odsustnosti.

ZAGREB - Konferencija za tisak Sindikata državnih službi na kojoj će se govoriti o organizaciji prosvjeda 20. prosinca i štrajka Sindikata državnih službi 28. prosinca. (11,30 Trg kralja Petra Krešimira IV. 3, dvorana 427/IV)

RIJEKA - 1. bienale Kvadrilaterale - Relativizam. Na izložbi će biti predstavljeno 16 radova umjetnika iz Hrvatske, Italije, Mađarske i Slovenije. (20,00, Muzej moderne i suvremene umjetnosti Dolac 1/II)

RIJEKA - Konferencija za novinstvo u povodu osnivanja Klinike za urologiju Kliničkoga bolničkog centra Rijeka. (9,30, tajništvo klinike za urologiju, KBC lokalitet Sušak)

RIJEKA - Konferencija za novinstvo o otvaranju Lapidarija Pomorskoga i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja. (11,00, Žuti salon Pomorskoga i povijesnog muzeja)

ZAGREB - Naklada Ljevak predstavlja knjige tekstova Veselka Tenžere "Sadašnjost za vječnost" i Dubravke Oraić-Tolić "Muška moderna i ženska postmoderna" (12,00, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Predstavljanje knjiga Stijepe Mijovića Kočana "Na bijeloj lađi" i "Basne u stihovima". (11,00, Društvo hrvatskih književnika, Trg bana Jelačića 7)

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Udruga hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja i hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola organiziraju konferenciju "Upravljanje i rukovođenje sustavom odgoja i obrazovanja". Na konferenciji će ministar Dragan Primorac predstaviti plan odgoja i obrazovanja. (10,00, hotel Sheraton, kneza Borne 2)

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Međunarodni pristupi znanstvenoistraživačkoj suradnji u Europskom istraživačkom prometu: regionalna i europska suradnja s jugoistočnom Europom" koju organizira Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. Oko 130 sudionika, predstavnika znanstvenih instituta, sveučilišta i ministarstava nadležnih za znanost iz 12 zemalja Pakta o stabilnosti. (9,00 hotel Sheraton, kneza Borne 2)

ZAGREB - Svečana dodjela nagrada Hrvatskoga društva likovnih umjetnika (HDLU). Godišnju nagradu HDLU-a za životno djelo primit će Ivan Kožarić, nagrada za najbolju izložbu u protekloj godini primit će Vlasta Žanić za izložbu "Prelaženja" održanu u Gliptoteci, a nagrada za mladoga umjetnika pripast će Tini Gverović. (12,00, Stara gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5.)

ZAGREB - Okrugli stol u prigodi 40. obljetnice završetka II. vatikanskoga koncila - "Koncil zaboravljena budućnost". (18,00, Europski dom, Jurišićeva 11)

ZAGREB - Predstavljanje knjige Mate Marasa "Kasna berba". (19,00, Novinarski dom, Perkovčeva 2)

Dežurni urednici:

prijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Neven Leskovar

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙