FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 24. studenoga

ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje začetvrtak, 24. studenoga.
ZAGREB, 23. studenog 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 24. studenoga.

ZAGREB - Nastavak 17. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Redovita sjednica Vlade Republike Hrvatske. Vlada će raspraviti kako su u 2004. poslovala društva u većinskom vlasništvu države. Hrvatskom saboru uputit će nekoliko zakona iz EU-paketa - predložit će mu donošenje zakona o opasnim kemikalijama te mijenjanje zakona o vodama i o financiranju vodnoga gospodarstva. Uredbom će Vlada propisati i kakvoću bio-goriva (11 sati, Trg sv. Marka 2).

ZELENJAK (kod Kumrovca) - Obilježavanje 170. obljetnice hrvatske himne Lijepa naša domovino. Svečanosti će u ime Vlade prisustvovati njezina potpredsjednica i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor (10 sati, kod spomenika hrvatskoj himni).

ZAGREB - Konferencija za novinare udruge "Eko Kvarner". Organizatori su najavili predstavljanje rezultata prošlotjedne konferencije o zaštiti voda održane u Bejrutu te potpunu informaciju o razlozima odustajanja ruskih naftnih kompanija od transporta nafte preko Jadrana, uključivši i projekt "Družba Adria". Također će predstaviti inicijativu za proglašanje Jadranskog mora posebno osjetljivim morskim područjem (11,55 sati, Centar za ljudska prava, Kralja Držislava 6).

ZAGREB - Svečana dodjela nagrade Tito Strozzi za 2005. Kazališni odbor Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu dodijelio je nagradu Tito Strozzi Nevenu Belamariću za ulogu Kralja Markea u predstavi "Tristan i Izolda" Richarda Wagnera, premijerno izvedenoj u veljači ove godine (12 sati, foaje HNK, Trg maršala Tita).

ZAGREB - Na tradicionalnoj svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu biti će dodijeljene Nagrade hrvatskog glumišta. Među nominiranima je čak petnaest umjetnika iz predstava zagrebačkog HNK. Dobitnici nagrada za životno djelo su Neva Rošić i Petar Selem, a godišnja nagrada za izuzetan doprinos kazališnoj umjetnosti dodjeljuje se Milku Šparembleku za scenski pokret u predstavi "Fric i pjevačica" glumačke družine "Histrioni" (20 sati, HNK, Trg maršala Tita).

RIJEKA - Konfererencija za novinare intendantice riječkog HNK "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac na kojoj će dati objašnjenje odgode baletne predstave "Ljubav i samoća" portugalskog koreografa Gagika Ismailiana. Balet je skinut s programa istog dana nakon što je održana najavna konferencija za novinare s obrazloženjem da je razlog odgode baleta za siječanj bolest, bez daljnjih objašnjenja (10.30 sati, ured intendantice HNK).

RIJEKA - Svečanost otvorenja radova na izgradnji sveučilišnog kampusa na Trsatu. Počet će uređivanje jedine zgrade koja se neće rušiti, zgrada bivšeg zapovjedništva vojarne na čijem prostoru će se graditi kampus. Tu će biti smještena Akademija primijenjenih umjetnosti. Na svečanosti će, među ostalima, biti ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac i rektor Sveučilišta u Rijeci akademik Daniel Rukavina (14.45 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare povodom otvorenja izložbe Skriveno blago u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO). Ravnatelj Muzeja Miroslav Gašparović govorit će o značaju 125. obljetnice MUO i o izložbi Skriveno blago, koja okuplja 777 izložaka iz depoa zbirki slikarstva, skulpture, namještaja, stakla, keramike, metala, tekstila, fotografije, grafike, tiskarstva i knjigoveštva, grafičkog i produkt dizajna te zbirki satova, arhitekture i bjelokosti. O popratnim događanjima vezanim uz izložbu govorit će pomoćnica ravnatelja Vesna Jurić Bulatović, a autor izložbenog postava Željko Kovačić izložit ce koncepciju izložbe, koja će biti otvorena od 27. studenoga (11 sati, MUO, Trg maršala Tita).

ZAGREB - U organizaciji Hrvatskog filozofskog društva održat će se međunarodni znanstven skup "Filozofija i pluralizam". Uz hrvatske filozofe na skupu će sudjelovati i znanstvenici iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Slovenije (9 sati, dvorana Školske knjige, Masarykova 28).

Dežurni urednici:

prijepodne -Vesna Krbot Nejašmić

poslijepodne -Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Milka Ćurković

telefon - 01/ 48 08 600

fax - 01/ 48 08 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙