FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dodijeljene nagrade i priznanja inovatorima

ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatskim inovatorima, sudionicimai osvajačima brojnih medalja na međunarodnim izložbama inovacija IENAu Nuernbergu i EUREKA u Bruxellesu, danas su u Ministarstvugospodarstva, rada i poduzetništva dodijeljene nagrade i priznanja.
ZAGREB, 19. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatskim inovatorima, sudionicima i osvajačima brojnih medalja na međunarodnim izložbama inovacija IENA u Nuernbergu i EUREKA u Bruxellesu, danas su u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva dodijeljene nagrade i priznanja.

Na svjetskoj izložbi IENA, koja je održana od 3. do 6. studenoga, hrvatski su inovatori osvojili 23 medalje i četiri posebna priznanja, a na izložbi EUREKA, koja se održavala od 16. do 20. studenoga, 31 medalju i tri posebna priznanja.

Čestitajući nagrađenima ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić istaknuo je kako su inovatori okosnica i temelj gospodarstva utemeljenog na znanju te kako gospodarstvo bez inovacija i inventivnosti ne može opstati.

Cilj je, dodao je Vukelić, da inovacije završe u gospodarstvu, odnosno u proizvodu te da nađu svoje mjesto kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Potrebno je, drži ministar, još više raditi na komercijalizaciji inovacija.

Vukelić je istaknuo da će Ministarstvo i dalje sustavno poticati razvoj inovatorstva, povezivanje inovatora s poduzetništvom kao i osnivanje clustera inovatora. Ministar je mišljenja kako bi se 2006. godina trebala proglasiti godinom inovatora.

Pomoćnik ministra Ivan Bračić rekao je kako inovatori promoviraju znanje i predstavljaju Hrvatsku u pravom svijetlu, odnosno predstavljaju gospodarstvo temeljeno na znanju koje će pridonijeti rast konkurentnosti te prodoru na inozemna tržišta.

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva u 2005. je za izravno poticanje inovatorstva izdvojilo više od dva milijuna kuna, a kroz projekte poticanja uvođenja novih tehnologija i proizvoda još ukupno 16,5 milijuna kuna neizravnih poticaja.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙