FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 25. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 4,30 sati
ZAGREB, 25. studenog 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati

ZAGREB -Saborski Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina jednoglasno je jučer podržao imenovanje Ksenije Butorac novom pravobraniteljicom za djecu. "Podržali smo njezinu kandidaturu na osnovi životopisa, njezinih znanstvenih verifikacija i programa, što je u skladu sa Zakonom o pravobranitelju za djecu", rekao je predsjednik Odbora Furio Radin. Burna saborska rasprava o vladinu prijedlogu da se za novu pravobraniteljicu za djecu imenuje Ksenija Butorac prekinuta je nakon što je Klub HDZ-a predložio, a ostali su se složili, da do današnjeg glasovanja o tom prijedlogu stajališta zauzmu i svi zainteresirani saborski odbori.

PULA - U porečkoj policijskoj postaji provodi se kriminalistička obrada nad osobom koja se dovodi u vezu s nestankom 30-godišnjeg britanskog državljanina Petera Antonyja Rushtona, potvrdio je sinoć novinarima glasnogovornik Policijske uprave istarske Robert Pavleković. Prema neslužbenim izvorima, riječ je o maloljetniku iz Poreča koji je, kako se doznaje, socijalnoj radnici priznao da se 15. listopada fizički obračunao s nesretnim Britancem te kada je shvatio da je ovaj uslijed pada preminuo, odvukao je tijelo do obale, ubacio u čamac i riješio ga se u blizini otoka Sveti Nikola kod Poreča.

ZAGREB - Policija je sinoć, nakon potjere po zagrebačkoj Trešnjevci, uhitila trojicu mladića u sklopu akcije pojačanih mjera nadzora zbog učestalih pljački. Kako se doznaje u policiji, mladići su bježeći pred policijom u Opel Vectri, bez registracijskih oznaka, ispred zgrade RTL Televizije naletjeli i teško ozlijedili montažera te televizijske kuće. Pješak je teško ozlijeđen, ali je izvan životne opasnosti i prebačen je u Traumatološku bolnicu, doznaje se u policiji. Trojica mladića od prije su poznata policiji zbog zloporaba droga.

ZAGREB - Nagrade hrvatskog glumišta za 2005. dodijeljene su sinoć u Hrvatskome narodnom kazalištu. Nagrade Hrvatskog društva dramskih umjetnika za svekoliko umjetničko djelovanje dobili su dramska umjetnica Neva Rošić i kazališni redatelj, književnik i teatrolog Petar Selem. Ove je godine prvi put dodijeljena Godišnja nagrada za izuzetan doprinos kazališnoj umjetnosti poznatom koreografu Milku Šparembleku za scenski pokret u predstavi "Fric i pjevačica". Za najbolju dramsku predstavu u cjelini nagrađena je predstava "Noć iguane" T. Williamsa u režiji Janusza Kice i u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla 51. Splitskog ljeta. Nagrade su podijeljene u 27 kategorija.

ZAGREB - Međunarodna izložba "Criss-Cross - Pet pozicija u suvremenoj hrvatskoj i njemačkoj umjetnost" otvorena je sinoć u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti. Predstavljeni su radovi suvremenih hrvatskih i njemačkih umjetnika Lovre Artukovića, Plamene Dejanoff, Nine Fischer i Maroan el Sani, Kristiana Kožula, Kristine Leko, Marion Porten, Antje Schiffers, Julije Schmidt, Slavena Tolja i Sanje Vuk. Riječ je o umjetnicima u čijem se radu preklapaju srodne teme, umjetničke strategije i modeli ponašanja koji naznačuju karakterističnu problematiku umjetnosti na prijelazu 20. u 21. stoljeće. Izložba će biti otvorena do 30. prosinca.

OSIJEK - U osječkoj Galeriji likovnih umjetnosti sinoć je otvorena izložba "Pozdrav iz Osijeka - Osijek na starim razglednicama", ostvarena u suradnji s osječkim Državnim arhivom. Otvorenjem izložbe započeo je program obilježavanja Dana grada Osijeka, 2. prosinca, koji će se, nizom kulturnih i drugih aktivnosti, odvijati iduća dva tjedna. Predstavljeno je pedesetak starih razglednica, od kraja 19. stoljeća do 1945. godine, s motivima gradskih ulica, trgova i krajolika, iz fundusa Državnog arhiva te tri plana grada, iz 1894., 1912. godine i jedan iz suvremenog razdoblja Osijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙