FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optuženi bivši čelnici NK "Dinama"

ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačko Općinsko državnoodvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšega gradskog dužnosnika itrojice bivših direktora NK "Dinama" pod sumnjom da su oštetilidržavni proračun za 120 milijuna kuna, objavilo je danas Državnoodvjetništvo.
ZAGREB, 21. prosinca 2005. (Hina) - Zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv bivšega gradskog dužnosnika i trojice bivših direktora NK "Dinama" pod sumnjom da su oštetili državni proračun za 120 milijuna kuna, objavilo je danas Državno odvjetništvo.

Otkrivajući samo dob i inicijale optuženih, Odvjetništvo navodi da su Mirko Novosel, Tomislav Horvatinčić i Damir Vrbanović, svaki u svoje vrijeme obnašanja dužnosti glavnog direktora tadašnje NK "Croatie" zlorabili ovlasti jer od 1996. do 2000. nisu plaćali poreze na isplate obavljane na temelju dodataka ugovorima.

Odvjetništvo navodi da su dodatci na ugovore, po kojima se "Dinamo" obvezao isplaćivati naknade i nagrade za svaku sezonu, sklapani na svaki ugovor o radu.

Klub je uredno ispunjavao obveze prema državnom proračunu po ugovorima o radu, ali na isplate obavljene preko dodataka nije plaćao poreze i prireze, oštetivši državni proračun za oko 80 milijuna kuna.

Osim toga te su isplate nezakonito knjižene u financijskoj dokumentaciji kluba kao ugovori o nenamjenskom zajmu.

Odvjetništvo još tereti Novosela i bivšeg pročelnika Gradskog ureda za izgradnju grada Zagreba Borisa Ordulja da su se dogovorili kako će pri rekonstrukciji stadiona investitor biti grad Zagreb, a tadašnja "Croatia" naručitelj radova i usluga.

Iako je time klub bio samo posrednik, pa nije imao pravo ugovarati poslove niti od izvođača primati račune i drugu dokumentaciju, postupio je suprotno. Naime, zatražio je račune na temelju kojih je poslije protuzakonito ostvario povrat poreza i oštetio državni proračun za oko 40 milijuna kuna, navodi se u optužnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙