FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Haški optuženik Janković prebačen u Sarajevu

SARAJEVO,8. prosinca 2005.(Hina) - Bosanski Srbin Gojko Janković kojegaje Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) optužio zaratne zločine prebačen je u četvrtak iz Haaga u Sarajevo gdje jesmješten u pritvor Suda Bosne i Hercegovine, priopćilo je u četvrtaknavečer Tužiteljstvo BiH.
SARAJEVO,8. prosinca 2005.(Hina) - Bosanski Srbin Gojko Janković kojega je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) optužio za ratne zločine prebačen je u četvrtak iz Haaga u Sarajevo gdje je smješten u pritvor Suda Bosne i Hercegovine, priopćilo je u četvrtak navečer Tužiteljstvo BiH.

U priopćenju se navodi da su Jankovića u sarajevskoj zračnoj luci preuzeli pripadnici sudske policije te da je odmah nakon toga saslušan pred sucem za prethodni postupak.

Sukladno propisima koji vrijede u BiH, haška optužnica protiv Jankovića za ratne zločine počinjene u Foči mora biti prilagođena domaćem zakonodavstvu na čemu će Tužiteljstvo BiH raditi u predstojećem razdoblju kako bi se ispunili uvjeti za zakazivanje početka suđenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙