FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Ratni gradonačelnik Trebinja osumnjičen za ratne zločine

MOSTAR, 13. prosinca 2005. (Hina) - Ratni gradonačelnik TrebinjaBožidar Vučurović i službeno je osumnjičen za ratne zločine počinjenenad trebinjskim Bošnjacima i Hrvatima, a odluka o tome gdje će sevoditi postupak protiv njega biti će donesena poslije Nove godine.
MOSTAR, 13. prosinca 2005. (Hina) - Ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurović i službeno je osumnjičen za ratne zločine počinjene nad trebinjskim Bošnjacima i Hrvatima, a odluka o tome gdje će se voditi postupak protiv njega biti će donesena poslije Nove godine.

Kako je za Hinu u utorak izjavio glavni tužitelj Županijskog hercegovačkoneretvanskog tužiteljstva Nijaz Mehmedbašić, županijsko tužiteljstvo iz Mostara dostavilo je državnom Tužiteljstvu BiH u Sarajevu poseban spis na temelju kojeg će se odlučiti hoće li se Vučurovića sudski procesuirati u državnom sudu BiH u Sarajevu ili u lokalnom sudu u Trebinju. Odgovor državnog tužiteljstva BiH o mjestu gdje će se procesuirati Vučurovića, inače bivšeg suradnika Radovana Karadžića, očekuje se, prema njegovim riječima, u siječnju iza Nove godine.

Mehmedbašić je također rekao kako je županijsko tužiteljstvo iz Mostara dostavilo državnom tužiteljstvu BiH u Sarajevu sudske spise za 50 Hrvata i Bošnjaka, osumnjičenih za ratne zločine počinjene za vrijeme hrvatsko-bošnjačkog sukoba na mostarskom području. Državno tužiteljstvo BiH trenutačno pregledava sudske spise za ovih 50 osumnjičenih osoba, a u siječnju se očekuje odgovor hoće li se sudski postupci protiv njih voditi u županijskom sudu u Mostaru ili u državnom sudu BiH u Sarajevu, kazao je Mehmedbašić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙