FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jurčević: progonit ćemo ratne zločince u BiH

BANJA LUKA, 27. studenog 2005. (Hina) - Glavni tužitelj TužiteljstvaBosne i Hercegovine Marinko Jurčević u izjavi za nedjeljno izdanjebanjolučkih "Nezavisnih novina" odbacio je kao neistinite špekulacije kako Tužiteljstvo BiH institucija ne tretira jednako sve oštećenestrane u ratnim zločinima počinjenim u BiH.
BANJA LUKA, 27. studenog 2005. (Hina) - Glavni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine Marinko Jurčević u izjavi za nedjeljno izdanje banjolučkih "Nezavisnih novina" odbacio je kao neistinite špekulacije kako Tužiteljstvo BiH institucija ne tretira jednako sve oštećene strane u ratnim zločinima počinjenim u BiH.

"To su apsolutne neistine. Mi jednako tretiramo sve zločine", rekao je Jurčević.

"Tužiteljima koji rade u Odjelu za ratni zločin osnovna je zadaća da rade po predmetima a predmeti imaju samo svoju slovnu oznaku. Svi ratni zločini trebaju i bit će procesuirani, bez obzira tko ih počinio i bez obzira kakvog su predznaka. Tu nacionalnost ne igra nikakvu ulogu" kaže tužitelj Jurčević.

On je naglasio kako se tužitelji rukovode isključivo Pravilnikom o pregledu predmeta. U skladu s tim kriterijem Tužiteljstvo odlučuje koji se slučajevi moraju procesuirati na državnoj razini, a koji se mogu prepustiti mjesno nadležnim tužiteljstvima.

"Zbog ograničenosti kapaciteta mi ne možemo procesuirati sve predmete ratnih zločina, ali svakako ćemo procesuirati sve predmete koji budu ocijenjeni kao vrlo osjetljivi", kazao je on.

"To jeste dugotrajan proces, ali ovo nije ad hoc institucija, nego stalna institucija. A ratni zločin ne može zastarjeti. Ovo tužiteljstvo će goniti počinitelje ratnih zločina sve dok bude i njih i zakona po kojima ih možemo goniti", izjavio je glavni tužitelj BiH Marinko Jurčević.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙