FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ubojstvo maloljetne Anđele Bešlić pred Vrhovnim sudom

ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Slučaj ubojstva maloljetne AnđeleBešlić, za koje je u ožujku u Splitu nepravomoćno na 27 godinazatvora osuđen Ivan Bulj, danas je razmatrao Vrhovni sud pred kojim jeobrana zatražila oslobađajuću presudu, a tužiteljstvo strožiju kaznu.
ZAGREB, 30. studenog 2005. (Hina) - Slučaj ubojstva maloljetne Anđele Bešlić, za koje je u ožujku u Splitu nepravomoćno na 27 godina zatvora osuđen Ivan Bulj, danas je razmatrao Vrhovni sud pred kojim je obrana zatražila oslobađajuću presudu, a tužiteljstvo strožiju kaznu.

Buljev branitelj zatražio je oslobađajuću presudu, tvrdeći da nema dokaza da je njegov branjenik 3. ožujka 2002. u Sinju ubio 17-godišnju Anđelu Bešlić.

"Svi prikupljeni materijali svode se na indicije koje zakonski ne mogu biti osnova za osudu", rekao je Hini odvjetnik Toni Vukičević, nakon žalbenog postupka pred Vrhovnim sudom. Istaknuo je da ni jedan od velikog broja saslušanih svjedoka nije mogao potvrditi susret okrivljenog s pokojnom Bešlić u kritičnom trenutku. Naglasio je da ni rezultati vještačenja nisu potvrdili njihov međusobni kontakt.

Tužiteljstvo je, pak, zatražilo strožiju kaznu za Ivana Bulja i izrazilo nezadovoljstvo što je Bulj oslobođen optužbe za silovanje maloljetne Bešlić.

Pozivajući se na izjave svjedoka iz zapisnika tužiteljstvo je ustvrdilo da je postojao odnos između Bulja i Anđele Bešlić te da je žrtva imala rane kakve žrtve silovanja zadobiju prilikom pružanja otpora, prenio je Buljev odvjetnik stav tužiteljstva u kojemu se danas nisu mogle dobiti nikakve informacije o njihovoj žalbi na presudu splitskog Županijskog suda.

Sjednica Vrhovnog suda na kojoj su obrana i optužba iznijeli svoje argumente bila je otvorena za javnost, no odluku o žalbama vrhovni suci donijet će iza zatvorenih vrata. Stranke u postupku o tome će biti naknadno obaviještene pismenim putem.

Ubojstvo maloljetne Anđele Bešlić zgrozilo je hrvatsku javnost. Ubijena je u Sinju udarcima tupim predmetom po glavi 3. ožujka 2002., a pronađena je mjesec dana kasnije u jami, prekrivena suhim granjem.

Ivan Bulj sam se predao policiji nekoliko dana nakon što je pronađeno Anđelino tijelo. Tada je priznao zločin i kao supočinitelja naveo rođaka Pavla Bulja, no bez nazočnosti odvjetnika, a pred istražnim je sucem zanijekao sudjelovanje u zločinu.

Pavle Bulj oslobođen je optužbe za ubojstvo i silovanje, a proglašen je krivim jedino zbog zloporabe opojne droge marihuane te je osuđen na godinu i pol zatvora.

Presuda Ivanu Bulju od 27 godina zatvora jedna je od naduljih ikada izrečenih na splitskom Županijskom sud.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙